
המצרכים :לספינג':
למילוי מנגולד:
למילוי פירות ואגוזים:
למילוי חציל:
למילוי פטריות:
אופן ההכנה:1לספינג': בקערה שמים את הקמח, המלח, והסוכר ומערבבים. מוספים את השמרים היבשים ומערבבים שוב. מוסיפים את המים הפושרים ולשים היטב. הבצק צריך להיות יחסית דליל – אך לא מימי. מורחים מעט שמן קנולה ע"ג הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה. 2למילוי המנגולד: חולטים את עלי המנגולד במים רותחים כ-5 דקות. קוצצים את עלי המנגולד דק, ומטגנים במחבת עם שמן זית ושום טיגון קל (3-4 דקות). מתבלים במלח, פלפל ומעט כמון. מניחים להתקרר. לאחר קירור – מוסיפים את הגבינה המגורדת. 3למילוי פירות ואגוזים: במחבת שמים שמן זית ומחממים אותו היטב. מוסיפים את כל הפירות היבשים, האגוזים והסוכר ומערבבים עד להמסה. לאחר המסה מוסיפים את הפלפל צ'ילי ומערבבים. לאחר שהכל מבעבע מוסיפים את היין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים אגב ערבוב 10 דקות, עד לצמצום וקבלת רוטב סמיך. מניחים להתקרר. 4למילוי החציל: עושים חורים בחציל עם מזלג וקולים בתנור בחום של 200 מעלות כחצי שעה, עד ריכוך מוחלט. לאחר הקלייה – מקלפים את הקליפה, מעבירים את בשר החציל לקערה – וקוצצים אותו. מסננים מעט כדי להיפטר ממים עודפים. מערבבים עם הצנובר הקלוי, מתבלים במלח ופלפל. מקררים ומוסיפים את הפקורינו. 5למילוי פטריות ובצל: קוצצים את הפטריות ובצלי השאלוט לקוביות. מטגנים בשמן זית במחבת מעל להבה גבוהה 5 דקות, עד שהפטריות רכות. מתבלים במלח ופלפל ומקררים. חותכים את גבינת הפקורינו לקוביות קטנות ומוסיפים לתערובת שהתקררה. 6מחממים סיר עם שמן עמוק (שמן קנולה). יוצרים בידיים רטובות עיגולים מהבצק וממלאים במילוי הרצוי. מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג, מקשטים עם אבקת סוכר וקינמון ומגישים חם. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |