מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קבב דג ים

ארוחה קלילה וטעימה שמכינים בחצי שעה: קבב דג עסיסי, רוטב עגבניות מהיר ומה צריך יותר מזה?

|מאסטר שף| פורסם16:26
קבב דג ים (צילום: Magdanatka, Shutterstock)
צילום: Magdanatka, Shutterstock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים (2 מנות):

לקציצות:

  • 100 גרם דניס
  • 100 גרם מוסר
  • 100 גרם לוקוס
  • צרור כוסברה
  • 1 בצל
  • 4 שיני שום
  • 1 ביצה
  • קורט מלח ופלפל
  • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית לטיגון

לרוטב:

  • חצי כוס שמן זית איכותי

    כוס עגבניות אדומות

    כוס עגבניות צהובות

    כוס עגבניות מנומרות

    8 שיני שום שלמות

    כפית מלח גס

    קורט פלפל שחור

    1 פלפל שאטה מיובש שלם

אופן ההכנה:

1טוחנים במעבד מזון את שלושת סוגי הדגים עם הבצל, הכוסברה והשום.

2מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים ביצה, מלח, פלפל וצ'ילי אדום. מערבבים היטב ויוצרים מהתערובת קבבים.

3מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הקבבים עד להזהבה.

4מכינים את הרוטב: שמים בסיר את שמן הזית עם העגבניות והשום ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים מלח, פלפל ופלפל שאטה ומערבבים.

5מגישים את הקבב ומוזגים את הרוטב מעליו.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il