
המצרכים (4 מנות):לאיולי:
לבשר:
לפיתה:
אופן ההכנה:1מכינים את איולי הצ'ילי: פורסים את שיני השום, שורש הג'ינג'ר ופלפל הצ'ילי האדום ושמים במחבת קרה. מוסיפים את שני סוגי השמן ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה עד לקבלת שמן עם טעמים דומיננטים. מניחים בצד לקירור. 2כשהשמן קר מסננים אותו ובעזרת בלנדר מוט "מחברים" אותו עם המיונז. נמנעים מעיבוד יתר שיגרום לפירוק המיונז. שומרים במקרר עד השימוש. 3קוצצים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים בשמן זית לכמה דקות. קוצצים את הפלפל הירוק החריף ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את רוטב הצדפות ואת רוטב הסויה. ניתן להמתיק במעט סוכר ולאזן את מליחות הרטבים. מבשלים עד קבלת מרקם סמיך ומורידים מהאש. ניתן להוסיף מעט מים אם הרוטב סמיך מדי. 4פורסים את נתח האנטריקוט לסטייקים של 250 גרם. מתבלים במלח ופלפל משני הצדדים. 5מחממים כף שמן במחבת פסים וכשהוא חם צורבים את נתחי הבשר כך שהנתחים יקבלו צריבה טובה מבחוץ אך ישארו במידת מדיום רייר מבפנים. מורידים מהמחבת ומניחים בצד כ-5 דקות למנוחה. 6פורסים את הנתחים לפרוסות דקות. 7מחזירים את המחבת לאש ומוסיפים אליה את הרוטב הסמיך שהכנו. כשהרוטב חם מאוד מכניסים אליו את הנתחי הבשר ומקפיצים דקה או שתיים עד שהם מוכנים. נזהרים לא לייבש את פרוסות האנטריקוט. 8מרכיבים את המנה: מורחים בפיתה את איולי הצ'ילי ומסדרים מעליו את פרוסות האנטריקוט. מוסיפים כוסברה קצוצה וצנוניות פרוסות דק. מזלפים עוד מאיולי הצ'ילי ומגישים מיד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |