אוכל
אוכל

טונה צרובה במרינדה

לערבב, לצרוב, להגיש – או במילים אחרות: להכין מרינדה, להשרות טונה, לצרוב אותה קלות ולהגיש לצד רוטב מיסו. מנה מרשימה בחצי שעה עבודה

|מאסטר שף VIP| פורסם10:27
טונה צרובה במרינדה אסייתית (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
צילום: קשת, מאסטר שף VIP
Rating:3.18reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • נתח טונה אדומה

למרינדה:

  • 1 כוס סויה
  • 1/2 כוס חרדל גרגירים
  • 1/2 כוס חרדל חלק
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • חופן שמיר

לרוטב מיסו:

  • 125 גרם סוכר
  • כוס מיץ תפוזים
  • 124 גרם מיסו אדום
  • ג'ינג'ר כבוש

אופן ההכנה:

1המרינדה: בקערה מערבבים סויה, חרדל גרגירים וחרדל. קוצצים דק את הפטרוזיליה, הכוסברה והשמיר, מוסיפים לקערה ומערבבים.

2פורסים נייר נצמד ומורחים עליו את הבלילה. מכניסים נתח הטונה, מגלגלים את המרינדה מסביב ומצמידים את הניילון הנצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה.

3מוציאים את הטונה מהניילון, מסירים את שיירי המרינדה. במחבת לוהטת צורבים קלות את הטונה מכל הצדדים כדי שלא תתבשל בפנים אלא רק ייווצר עיגול צרוב סביבה. חותכים לפרוסות עגולות ומניחים על גבי סלט אסייתי.

4רוטב המיסו: ממיסים את הסוכר במיץ התפוזים ומוסיפים את המיסו והג'ינג'ר. מערבבים עד שהעיסה נעשית קרמית. מזלפים על הטונה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il