
סנדוויץ' כבש ברוטב מולהעם כבש בבישול ארוך וטבעות בצל מטוגנות – כנראה שאי אפשר לטעות![]() |
המצרכים :
לטבעות הבצל:
להגשה:
אופן ההכנה:1מערבבים 2 כפיות מלח, 2 כפיות פלפל, 2 כפיות כמון ו-2 כפיות אבקת צ'ילי ומורחים על צלעות הכבש. 2מחממים בסיר לחץ 2 כפות שמן וצורבים את הצלעות בקבוצות, עד שהן מקבלות צבע חום יפה מכל הצדדים. מניחים בצד. 3קוצצים בצל אחד ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את האניס והשום הקצוץ. מגרדים את תחתית הסיר, שם מסתתרים הטעמים הכי טובים. 4מוסיפים לסיר את הכבש והעגבניות ומוסיפים מים עד שהבשר מכוסה כולו. 5מוסיפים כפית של מלח, פלפל, אבקת צ'ילי וכמון. 6חותכים את הפלפל החריף לשניים, מוציאים את הגרעינים וקוצצים עד חצי הפלפל (או יותר, אם אוהבים ממש חריף). מוסיפים לסיר. 7מחממים על אש גבוהה ומכסים את הסיר. כשהוא מגיע ללחץ גבוה מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות נוספות. צריך לשמוע את הקיטור שיוצא כל הזמן. בסוף הבישול משאירים סגור כ-15 דקות, עד שהלחץ פוחת. 8בינתיים מערבבים את הביצים הטרופות בקערה ומברישים את החלק העליון של הג'בטה. מפזרים כמון ואבקת צ'ילי ואופים ב-180 מעלות במשך 15 דקות. 9ממלאים סיר בשמן עמוק ומחממים ל-190 מעלות. 10פורסים את הבצל לפרוסות דקות. 11מנפים את הקמח לתוך קערה עם חצי כפית מלח, פלפל, כמון ואבקת צ'ילי. 12טובלים את הבצל בביצה ולאחר מכן בתערובת הקמח ומטגנים בשמן החם עד שמתחיל להשחים. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על מגבת נייר. 13כשבישול הבשר מסתיים, אחרי שהלחץ יורד, מוציאים את הבשר לקערה לקירור. מביאים את הרוטב שנשאר בסיר לרתיחה, ומניחים לו להצטמצם מעט. מוסיפים לו את השוקולד, טועמים ומתקנים תיבול. 14מקלפים את הבשר מהעצם ומסירים את רוב השומן. 15מנקים וקורעים את עלי הרוקט (לא חותכים). חותכים את עגבניות השרי. 16מוסיפים את חתיכות הבשר לרוטב ומערבבים. מעבירים לג'בטה יחד עם הרוקט, העגבניות ולבסוף הבצל המטוגן. אם רוצים, מוסיפים עוד קצת מהרוטב. * מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |