
תבשיל ספיחה עם חזה עוףחיים כהן הכין במאסטר שף תבשיל ספיחה טורקי עם חצילים, עגבניות וחזה עוף ואנחנו כל כך עפנו עליו שמיד ביקשנו ממנו את המתכון והרי הוא לפניכם![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
לעוף:
אופן ההכנה:1פורסים את החציל לרוחבו לפרוסות בעובי ס"מ אחד. 2חותכים את העגבניות לארבע. 3במחבת מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים קלות את החצילים משני הצדדים לקבלת צבע זהוב חום. מוציאים לצלחת ומניחים בצד. 4מוסיפים כף שמן למחבת ומטגנים את שיני השום והפלפל החריף לדקה. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח, מכסים במכסה ומבשלים כ-15-20 דקות, עד שהעגבניות הופכות לרוטב. 5מנערים קלות את המחבת, מוסיפים מלמעלה את החצילים, מחזירים את המכסה ומבשלים עוד כעשר דקות. 6מכינים את חזה העוף: במחבת נפרדת מחממים את השמן ומטגנים את חזה העוף עד שהוא משחים משני הצדדים ומוכן במרכזו. מתבלים במלח ופלפל. 7פורסים את חזה העוף לפרוסות ומגישים עם התבשיל והטחינה המוכנה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |