אוכל
אוכל

טארט צ'ילי וגספצ'ו צ'ילי ועגבניות

אם היו מבקשים מאיתנו להכין מנה שהלב שלה הוא פלפל צ'ילי, כנראה היינו קופאים במקום. מזל שלג'אנה וקוסטה זה לא קרה, והם הצליחו להפיק את הטארט המורכב והמקורי הזה

|מאסטר שף| פורסם23:12
טארט צ'ילי וגספצ'ו צ'ילי ועגבניות   (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
צילום: יעל יצחקי, mako אוכל
Rating:3.812reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקלתית:

  • 200 גרם קמח
  • קורט סוכר
  • קורט מלח
  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם שמנת מתוקה
  • רבע כפית זעתר
  • כפית גדושה זרעי כוסברה קלויים וכתושים
  • חצי לימון פרסי כתוש
  • חופן של פלפל צ'ילי קצוץ בצבעים שונים
  • 2 כפות גבינת גאודה מגוררת

לתבשיל הפלפלים:

  • חצי קילו פלפלים מתוקים צבעוניים (אדום וצהוב)
  • 1 פלפל חלפיניו
  • שמן זית
  • מלח גס
  • מיץ מחצי לימון
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • כפית סוכר
  • מלח דק
  • כף רוטב צ'ילי מתוק

לפורטובלו:

  • 3 פטריות פורטובלו
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • עלי זעתר טרי

לגספצ'ו צ'ילי ועגבניות צהובות:

  • 1 צ'ילי חריף
  • 20 עגבניות שרי צהובות
  • 2 עגבניות אדומות
  • קליפה מגוררת ומיץ מליים אחד
  • 2 כפות יוגורט עיזים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית
  • כפית סוכר
  • עלי פטרוזיליה, לקישוט

אופן ההכנה:

1הקלתית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, מלח וחמאה. כשהתערובת הופכת לבצק חולי מוסיפים את השמנת ומערבבים לאיחוד. מעבירים את התערובת למשטח עבודה ומוסיפים זעתר, זרעי כוסברה, לימון פרסי, צ'ילי וגאודה.

2מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של 3-4 מ"מ, ומעבירים לקירור.

3מחממים תנור ל-170 מעלות.

4כשהבצק קר מורידים מצד אחד את נייר האפייה ומלבישים את הצד החשוף על תבנית אפייה עגולה אישית. מהדקים היטב, מפזרים על הצד עם נייר האפייה חומוס או שעועית ואופים כ-20 דקות.

5מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה והקטניות ומחזירים לאפייה של עוד 10 דקות בחום של 200 מעלות.

6תבשיל פלפלים: מרוקנים את הפלפלים מגרעינים, חוצים ומתבלים בשמן ומלח גס. צולים ב-200 מעלות עד שהפלפלים מקבלים צבע שרוף בקצוות.

7טוחנים את הפלפלים הצלויים במעבד מזון ומעבירים למחבת עם מעט שמן זית. מתבלים במיץ לימון, שום, סוכר, מלח ורוטב צ'ילי מתוק ומבשלים 30-40 דקות.

8הפטריות: מורידים לפורטובלו את הרגליים וממלאים בשמן זית, מלח, פלפל ועלי זעתר טריים. צולים 15 דקות ב-170 מעלות. מוציאים את עלי הזעתר ופורסים לפרוסות עבות.

9ההרכבה: ממלאים כחצי מגובה הקלתית בתבשיל הפלפלים, מסדרים שכבה של פטריות פורטובלו וממלאים עד הסוף בשאר תבשיל הפלפלים. אפשר לקשט בצ'ילי צבעוני קצוץ, עלי הזעתר שהוצאנו מפטריות הפורטובלו ועלי בייבי תרד קצוצים.

10הגספצ'ו: טוחנים הכל בבלנד מוט ומגישים בקערה עם עלי פטרוזיליה מעל.

המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il