אוכל
אוכל

גויאבה ממולאת ברוטב שמנת

אוהבי הגויאבה, התפקדו! אחד המתכונים המפתיעים למנה שכולה עדינות, עם אחד הפירות השנויים במחלוקת

|מאסטר שף| פורסם23:00
גויאבה ממולאת ברוטב שמנת חופית סרמילי (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:3.315reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 גבעול כרשה
  • 2 גויאבות
  • 4 בצלי שאלוט קצוצים
  • 50 גרם פירורי לחם מטוגנים
  • 4 עלי שומר קצוצים דק
  • 4 עלי סלרי קצוצים דק
  • 4 עלי נענע קצוצים דק

רוטב:

  • חופן עלי סלרי פטרוזיליה ושומר
  • 250 מ"ל מי מלח
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • גויאבה פרוסה
  • חצי כפית פלפל לבן
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1חוצים את הכרשה ומרתיחים במים ושמנת ל-10 דקות. מוציאים את הכרשה ומייבשים בנייר סופג.

2מרוקנים את הגויאבה מגרעינים וגם מחלק מהבשר. שומרים בצד את הבשר ללא הגרעינים.

3מטגנים את השאלוט ופירורי הלחם. מוסיפים עלי סלרי, שומר ונענע קצוצה.

4מחממים תנור ל-120 מעלות. ממלאים את הגויאבה במלית וסוגרים בעזרת 2 עלים של כרשה. מניחים בתבנית שמן זית, חמאה ומלח וצולים הפוך, כשהכרשה כלפי מטה, במשך 25 דקות. לאחר מכן צורבים עוד 5 דקות במחבת עם חמאה, מעט סוכר ומלח.

5רוטב: מרתיחים את עלי הסלרי, הפטרוזיליה והשומר במי מלח 10 דקות. מסננים את העלים ומוסיפים לסיר את כל חומרי הרוטב, מבשלים במשך 10 דקות ומסננים שוב.

6הגשה: שמים בצלחת שטוחה שלולית של רוטב וגויאבה חצויה אחת – הכרשה כלפי מעלה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il