אוכל
אוכל

סיידה (אורז צהוב עם חריימה)

מה צריך אדם ליד החריימה שלו? שום דבר חוץ מאורז מתובל היטב (טוב, מקסימום פרוסת חלה)

|מאסטר שף| פורסם13:33
סיידה - אורז צהוב עם חריימה (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
Rating:4.425reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לחריימה:

  • דג מוסר שלם
  • מעט קמח, לקימוח הדג
  • שמן לטיגון עמוק
  • שיניים מראש שום שלם
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 5 עגבניות
  • 1 גמבה אדומה
  • שמן זית, לטיגון

לסיידה:

  • 1 בצל לבן גדול
  • קילו אורז עגול
  • כף כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כף וחצי מלח
  • כף כמון
  • צנוברים או שקדים לקישוט

אופן ההכנה:

1חותכים את הדג ל-4 חתיכות, מקמחים ומטגנים בשמן עמוק עד שהדג מזהיב.

2עוברים לסיידה: קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן של הדג עד הזהבה. מניחים לצינון.

3בינתיים מכינים את האורז: שופכים מהשמן של הטיגון על האורז, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים טוב טוב.

4מרתיחים מים ומוזגים על האורז עד הוא מכוסה לגמרי. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 30-40 דקות. מקשטים בצנוברים או שקדים.

5החריימה: מטגנים את השום, הפלפל החריף, העגבניות והגמבה בשמן זית עד לריכוך.

6מסדרים את הדג יפה בסיר ומבשלים 20 דקות. מגישים עם כוסברה קצוצה, אם רוצים.

* מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il