אוכל
אוכל

טרטר בקר עם קרם פלפלים ופופקורן קינואה

טרטר שמוגש עם סלט קונפי תפוחי אדמה, קינואה פריכה-פריכה, קרם פלפלים, חלמוני שליו ובוטרגו. נשמע מורכב? נשמע מקורי? נשמע מעולה? הכל נכון. בפעם הבאה שאתם רוצים להרשים - הנה המנה שלכם

|מאסטר שף| פורסם12:00
טרטר בקר עם קרם פלפלים ופופקורן קינואה (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:3.715reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותלא כשר

המצרכים (3 מנות):

לקונפי:

  • 1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • גבעול טימין
  • גבעול אורגנו
  • 2 שיני שום קלופים
  • 2 פלפל שאטה יבש גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן זית

לקרם פלפלים:

  • 2 פלפל אדום קלוי מקולף
  • 4 יחידות פלפל אדום פיקנטי מוחמץ
  • 1 כף חומץ שרי
  • 1/2 כף שמן זית
  • 1 כפית מלח

לפופקורן קינואה:

  • חופן קינואה
  • שמן קנולה

לטרטר:

  • 200 גרם פילה בקר, קצוץ לקוביות קטנות
  • פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 2 בצלי שאלוט קצוץ דק
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 פילה אנשובי
  • חופן שקדים קלופים, קלויים וקצוצים

להגשה:

  • 2 חלמון שליו
  • פרוסות בוטרגו (קונים בחנויות דגים ומעדניות)

אופן ההכנה:

1לקונפי תפוחי אדמה: שמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מחלישים את האש ומבשלים עד לריכוך, במשך כ-20 דקות.

2קרם פלפל: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

3פופקורן קינואה: מבשלים את הקינואה בסיר עם מים רותחים במשך 12 דקות, מסננים ומקררים מתחת למים קרים. מעבירים את הקינואה למגש ומייבשים בתנור, בטמפרטורה של 130 מעלות כ-15 דקות. לאחר מכן, מטגנים את הקינואה בשמן עמוק, בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-2 שניות, עד לקבלת קינואה פריכה.

4טרטר בקר: מערבבים את כל החומרים בקערה ומתבלים.

5הגשה: מורחים את קרם הפלפלים על צלחת, מסדרים מעל את סלט קונפי תפוחי האדמה ומעליו את טרטר הבקר. מוסיפים את חלמון השליו, הבוטרגו והקינואה לפני ההגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il