
טארט טאטן בצלים מקורמליםבפרק "מאסטר שף" שישודר הערב מכינה אחת המתמודדות מחווה לטארט הבצל המיתולוגי של אהרוני. הזדמנות מצוינת בשבילנו להיזכר במתכון המדהים הזה, שדורש כל כך מעט ונותן כל כך הרבה![]() צילום: שי נייבורג, יח"צ |
המצרכים :
אופן ההכנה:1קולפים את הבצלים וחוצים אותם לאורך. 2שמים את כל החומרים למעט הבצל והבצק בתחתית התבנית ומערבבים. 3מסדרים את הבצלים בתבנית בעיגול, אלה ליד אלה, כמה שיותר צפוף, כשהחלק החתוך פונה כלפי מטה. 4מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה. מוציאים ומניחים להתקרר כרבע שעה. 5חותכים את הבצק המרודד לעיגול בקוטר גדול בכ-5 ס"מ מקוטר התבנית ומכניסים למקפיא ל-10 דקות. 6מניחים את עיגול הבצק הקר על הבצלים ותוחבים את שולי הבצק אל הרווח שבין הבצלים לשולי התבנית. תוך כדי מהדקים מעט את הבצלים אל מרכז התבנית, כדי שיצטופפו יותר אלה לאלה. 7מחזירים את התבנית לתנור לאפייה של כחצי שעה נוספת, עד שהבצק שחום יפה. 8מוציאים בזהירות ומצננים 5 דקות. 9מניחים על התבנית צלחת שטוחה שגדולה במעט מגודל התבנית. בעזרת מגבת מטבח הופכים בזהירות את התבנית על הצלחת ומניחים לטארט ליפול לצלחת. אם יש בצלים שנדבקו לתבנית מכים עליה קלות כדי לעזור להם ליפול. 10מרימים בזהירות את התבנית ומתפעלים מהמראה המבריק והמזוגג של הטארט. ** לפני ההגשה אפשר לפזר על פרוסות הטארט מעט גבינת צאן מפוררת, או כף יוגורט כבשים או עיזים, ואפילו גבינת קוטג' טרייה ביותר. ** גם כמה עלי רוקט יכולים לבוא בחשבון על כל פרוסת טארט שכזו. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |