אוכל
אוכל

פטאייר במילוי מנגולד

אייל שני אמר שהבצק שלו מושלם? זה לגמרי מספיק בשבילנו כדי להיכנס למטבח ולהפשיל שרוולים. אז קבלו את המתכון של יהודה עמר למאפה פטאייר חלומי במילוי עסיסי של מנגולד ובצל ירוק

|מאסטר שף| פורסם16:42
פטאייר במילוי מנגולד ובצל (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:4.781reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 שקית שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח
  • כף שמן זית

למלית:

  • 1 חבילה עלי מנגולד
  • כף מלח גס
  • 4 בצלים ירוקים, קצוצים
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • רבע כפית פפריקה חריפה
  • כף שמן זית
  • מעט מלח

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים ולשים את כל המצרכים יחד כ-10 דקות במיקסר, לקבלת בצק חלק. מכסים ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות. מוציאים לבצק את האוויר בעזרת הידיים ומתפיחים שוב כ-40 דקות.

2מכינים את המלית: מערבבים את המנגולד עם המלח הגס ובעזרת הידיים מעסים את המנגולד היטב ובחוזקה (כדי להוציא ממנו את המרירות). שוטפים היטב את עלי המנגולד.

3קוצצים גס את המנגולד ומערבבים עם הבצל הירוק, הפפריקה המתוקה והחריפה, שמן הזית והמלח.

>> לכל המתכונים מפרק המאפים של "מאסטר שף"

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה של מלית המנגולד, וסוגרים את הבצק לצורת משולש. מהדקים היטב ומניחים בצד לתפיחה של כ-15 דקות.

6מורחים בשמן זית ואופים בתנור כ-15 דקות, עד שהבצק שחום.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il