
המצרכים (4 מנות):לבצק:
לעוף:
לירקות:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים את הקמח, המים, השמן, הסוכר, המלח והשמרים עד לקבלת בצק אחיד וחלק, כ-7-10 דקות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כשעה. 2מחלקים את הבצק ל-2 ומתפיחים שוב כחצי שעה. 3מחממים את התנור ל-220 מעלות. 4מרדדים את שני חלקי הבצק לצורת פוקאצ'ה מוארכת, מושחים בשמן זית ואופים בתנור כ-20-25 דקות, עד שהבצק שחום ופריך. 5מכינים את העוף: מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה או סיר רחב, ומטגנים בו את כל הבצל, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את העוף ומטגנים על אש נמוכה כ-45 דקות, עד שעוף מוכן. אפשר להוסיף מעט מים אם המחבת מתייבשת. כ-5 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את האורגנו, הטימין, הרוזמרין והשום ומערבבים. 6מכינים את הירקות: פורסים את הבטטות, השומר, הפלפלים, הזוקיני והפטריות לפרוסות ארוכות, מערבבים עם השום, שמן הזית, האורגנו, הטימין והרוזמרין. מסדרים בתבנית תנור, מפזרים מלח גס מעל ואופים עד שהירקות שחומים ורכים, כ-40-45 דקות. 7מרכיבים את המנה: מניחים פוקצ'ה על צלחת גדולה, מורחים בבצל ושמן זית מתוך סיר העוף ומסדרים מעל את הירקות ואת העוף. המתכונים מובאים כפי שנשלחו אלינו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |