אוכל
אוכל

קובה אורז צהובה

מלית נהדרת של בשר, צנוברים וצימוקים מתובלים טוב טוב, שמתחבאים בתוך מעטפת של בצק מאורז צהוב, עוף ובשר. מנה מושקעת, ביתית ולמאת טעמים שעושים טוב על הלב

|מאסטר שף| פורסם10:46
קובה אורז צהובה – אהרון דבורי (צילום: מתוך מאסטר שף, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף, שידורי קשת
Rating:4.947reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (20 מנות):

למלית:

  • 400 גרם בשר צלעות טחון עם שומן כבש
  • 1 בצל גדול (או 2 קטנים)
  • מעט שקד מולבן
  • מעט צנוברים
  • 100 גרם צימוקים
  • מעט פפריקה אדומה מתוקה
  • מעט בהרט לבישול
  • מלח, פלפל שחור
  • מעט פטרוזיליה קצוצה דק
  • שמן לטיגון

למעטפת:

  • 300 גרם פילה עוף טחון
  • 500 גרם אורז עגול
  • 150 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • מעט פטרוזיליה קצוצה דק
  • מעט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1הכנת המלית: קוצצים את הבצל, מניחים במחבת גדולה (בקוטר 28 ס"מ) עם מעט שמן ומטגנים עד לשקיפות. מזיזים את הבצל הצידה, מניחים בשטח הריק את הבשר ומטגנים אותו עד לשינוי צבע באופן מוחלט. מנקזים החוצה את הנוזלים שהצטברו.

2במקביל במחבת קטנה אחרת משחימים את השקדים והצנוברים ללא שמן. מוסיפים לבשר יחד עם הבצל, הצימוקים והתיבול, (פפריקה, בהרט, מלח, פלפל שחור). מערבבים את כל המלית על חום נמוך למספר דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.

3הכנת המעטפת: שוטפים את האורז, ומשרים במים ל-15 דקות, מסננים ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים מים חמים בגובה של 2 ס"מ מעל האורז ומתבלים בכורכום. מבשלים על חום גבוה עד לרתיחה. מנמיכים את החום עד לבישול מוחלט של האורז, מסירים מהאש ומניחים להתקרר. לאחר שמתקרר מעבירים לקערה את האורז, הבשר הטחון והעוף הטחון, מוסיפים מלח, פלפל שחור, פטרוזיליה קצוצה, לשים הכל ביחד ויוצרים בצק מהתערובת.

4הרכבת הקובה: מניחים ב-3 קערות נפרדות את המעטפת, המלית וקערה עם מים. טובלים את הידיים במים, קורצים מהמעטפת כמות שקטנה קצת יותר מגודל של כדור טניס ומשטחים על כף היד. מניחים כף מלאה מן המלית במרכז שטח המעטפת ומתחילים לסגור מסביב (כדאי לדאוג שהידיים יהיו רטובות במשך כל התהליך). לצורה של קובה שטוחה, מכינים את כל הכמות ומניחים על משטח.

5מחממים סיר עם שמן בגובה 5 ס"מ עד לרתיחה. מטגנים את הקובות (כדאי להשתמש בסיר קטן) וכשצד אחד משחים, הופכים לצד השני. מומלץ לאכול חמים ומה שנשאר אפשר להקפיא.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

תגיות:קובה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il