1במחבת עם שמן זית מניחים את התרד ומבשלים על אש נמוכה עד שעלי התרד קמלים בערך 6-8 דקות. מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד 30 דקות עד שהתרד הופך לכהה אך לא נשרף.
2במחבת נוספת (שתשמש להגשת המנה) מאדים בשמן זית את השום, הבצל והשומר עד לריכוך, מבלי להשחים.
3בסיר קטן חולטים פול ירוק 1-2 דקות, מצננים וקולפים מהקליפה העבה.
4מוסיפים את הקוסקוס בלאדי או הפתיתים למחבת של הבצל, השומר והשום ומאדים קלות. מוסיפים את התרד המושחם, ציר העוף והזעפרן. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית עד שהקוסקוס מוכן אבל עדיין אל דנטה. טועמים, מתקנים תיבול ובוחשים פנימה את החמאה למרקם קרמי.
5במחבת פסים לוהטת צורבים את הטונה משני הצדדים ומשאירים אותה ורודה במידת עשייה MEDIUM. פורסים את הטונה ל-3-4 פרוסות, מניחים על גבי הקוסקוס שבמחבת, מסיימים בכף לאבנה לצד הקוסקוס ומגישים עם רבע לימון.