אוכל
אוכל

פאייה גלילית עם טונה מושחמת במחבת

מנה עשירה שכולה טריות עם קוסקוס, קרם תרד עמוק, פול ירוק ותבלינים, מוגש עם טונה אדומה צרובה רק כמה שצריך, ואיך אפשר בלי קצת לאבנה גלילית ליד

|מאסטר שף| פורסם12:48
פאייה גלילית עם טונה מושחמת (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.26reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 3-4 כפות שמן זית
  • צרור (300 גרם) תרד ערבי
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 בצל לבן קצוץ לקוביות
  • 1 שומר קצוץ לקוביות
  • חופן פולי פול ירוק
  • 1 כוס קוסקוס בלאדי (קוסקוס מבורגול שניתן להשיג בשווקים ערביים. ניתן להחליף בפתיתים עגולים)
  • 2 כוסות ציר עוף
  • קורט זעפרן
  • 1 כף חמאה
  • שמן זית
  • 200 גרם טונה אדומה באיכות גבוהה
  • מלח
  • 1 כף לאבנה עזים
  • 1/4 לימון להגשה

אופן ההכנה:

1במחבת עם שמן זית מניחים את התרד ומבשלים על אש נמוכה עד שעלי התרד קמלים בערך 6-8 דקות. מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד 30 דקות עד שהתרד הופך לכהה אך לא נשרף.

2במחבת נוספת (שתשמש להגשת המנה) מאדים בשמן זית את השום, הבצל והשומר עד לריכוך, מבלי להשחים.

3בסיר קטן חולטים פול ירוק 1-2 דקות, מצננים וקולפים מהקליפה העבה.

4מוסיפים את הקוסקוס בלאדי או הפתיתים למחבת של הבצל, השומר והשום ומאדים קלות. מוסיפים את התרד המושחם, ציר העוף והזעפרן. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית עד שהקוסקוס מוכן אבל עדיין אל דנטה. טועמים, מתקנים תיבול ובוחשים פנימה את החמאה למרקם קרמי.

5במחבת פסים לוהטת צורבים את הטונה משני הצדדים ומשאירים אותה ורודה במידת עשייה MEDIUM. פורסים את הטונה ל-3-4 פרוסות, מניחים על גבי הקוסקוס שבמחבת, מסיימים בכף לאבנה לצד הקוסקוס ומגישים עם רבע לימון.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il