אוכל
אוכל

עוגית מבצק סוכר חום, אגוזים וקרם שוקולד לבן

איך נשמע חלום? בערך ככה: עוגית מבצק סוכר חום עם אגוזים וקרם שוקולד לבן. טעים כמו שזה נשמע? חצי שעה עבודה ותגלו לבד

|מאסטר שף| פורסם11:08
עוגיית סוכר חום ושקרים קטנים של צילה עופר (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.825reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק העוגיות:

  • 150 גרם סוכר חום

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים גס
  • 200 גרם קמח ושתי כפות
  • 3 ביצים
  • כף אבקת אפייה

לקרם:

  • 50 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות

  • 125 גרם שמנת מתוקה
  • 3 כפות גבינת מסקרפונה
  • תרסיס חמאה

אופן ההכנה:

1במחבת ממיסים את הסוכר לאט-לאט ומכניסים את החמאה. מערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד. מצננים. מעבירים את הקרם למיקסר ומוסיפים תוך כדי בחישה איטית את האגוזים, הקמח ואת הביצים אחת אחרי השנייה. מערבבים במשך 10 דקות עד שמתקבל מרקם אחיד. מרססים מנג'טים בגודל בינוני בתרסיס חמאה. מעבירים את הבצק למנג'טים עד לגובה 2/3 מגובה המנג'ט.

2מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את העוגיות ל-10 דקות בתנור. תוך כדי האפייה בודקים עם קיסם את מידת העשייה.

3הקרם: במקביל לעוגיות שבתנור, ממסים בתוך סיר קטן את השוקולד הלבן ומאחדים עם השמנת מתוקה.

4מערבבים כ-3 דקות, נותנים לתערובת להתקרר ומוסיפים את המסקרפונה. מערבבים עד שמתקבל גוון אחיד (בצבע צדף).

5בעזרת כף שופכים מהקרם על כל מנג'ט ומגישים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il