אוכל
אוכל

פרגיות וירקות בקארי תאילנדי

משימת המנה האסייתית, שבעצם הייתה משימת תקשורת, הייתה לא קלה לחלק גדול מהזוגות. למרבה ההפתעה דווקא לשחר וג'אנה, הזוג שהכי התקשה מכולם, יצאה מנת קארי מצטיינת, שאפילו אהרוני ויובל בן נריה התמוגגו ממנה

|מאסטר שף| פורסם23:00
פרגיות וירקות בקארי תאילנדי  (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:3.994reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 3 כפות סוכר
  • 1 למון גראס, חתוך גס
  • מעט שמן
  • 3 כפות מחית קארי צהוב
  • 2 פלפל צ'ילי אדום, קצוצים
  • כף חמאת בוטנים
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • 1 דלעת ערמונים
  • 100 גרם דלעת
  • חצי ראש כרובית קטנה
  • 3 פרגיות
  • מעט שמן זית
  • 1 בצל לבן, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • חצי כוס אורז
  • ציר עוף

להגשה:

  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 5 עלי בזיליקום סגול
  • 5 עלי נענע
  • חצי צרור כוסברה, קצוץ
  • חתיכה גדולה של שורש ג'ינג'ר, פרוסה

אופן ההכנה:

1מקרמלים את הסוכר עם 2 כפות מים. כשנוצר קרמל מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים בפנים את הלמון גראס.

2פותחים את הקארי בסיר חם עם מעט שמן. מוסיפים את הפלפל צ'ילי, חמאת הבוטנים וקרם הקוקוס ומתחילים לצמצם.

3טוחנים את הנוזלים יחד עם הלמון גראס בבלנדר מוט ומסננים רק את הנוזלים לתוך התבשיל.

4מחממים תנור ל-170 מעלות.

5צולים את דלעת הערמונים כ-45 דקות, עד לריכוך.

6חותכים את הדלעת הרגילה לקוביות ואת הכרובית לפרחים ומבשלים אותן במים למשך 3-5 דקות.

7חותכים את הפרגיות לקוביות ומקפיצים במחבת חמה עם מעט שמן זית, בצל ושום, עד שהבשר צרוב והבצל והשום זהובים.

8מוסיפים את הירקות והפרגיות לתבשיל קרם הקוקוס, מתקנים טעמים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

9משרים את האורז במים למשך 10 דקות, מסננים ומבשלים אותו בציר עוף.

10מרוקנים את דלעת הערמונים מגרעינים ושמים בפנים מהאורז המוכן.

11צלחות: מעבירים את תבשיל הקארי לקערה עמוקה, ומניחים במרכז את דלעת הערמונים עם האורז.

12מפזרים את עשבי התיבול והג'ינג'ר ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il