
המצרכים (4 מנות):לפלפלים והמילוי (שושקה וולינגטון)
לפסטו פלפלים:
אופן ההכנה:לפלפלים והמילוי: 1בקערה, מערבבים את הגבינות, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, אורגנו טרי קצוץ, צנוברים קלויים, ביצה שלמה, קונפלור ובעזרת כף גדולה מערבבים היטב לבלילה אחידה וגבשושית. 2מחלקים את יריעת הבצק ל-4 מלבנים שווים וחורצים פסים אלכסוניים משני צידי החלק הרחב של כל יריעה (כמעין גבעול חיטה הפוך). 3ממלאים כל פלפל בתערובת הגבינות, מניחים במרכז בצק העלים וסוגרים בצורת שתי וערב מוצלבת, כך גם עושים עם הנותרים. 4מברישים את הבצק בביצה היטב וזורים מעט צנוברים קלויים מעל. 5אופים עד להזהבה מלאה של הבצק, בערך 20-30 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון (כ-10 דקות) לפני ההגשה. אופן הכנת הפסטו: 1בבלנדר ידני או במעבד מזון מעבדים הפלפלים עד לקבלת תערובת קצוצה גס. 2מוסיפים צנוברים טריים, קשקבל, אורגנו, שום, מלח ופלפל וממשיכים לעבד תוך הוספת שמן זית. 3מוסיפים את מיץ הלימון ממשיכים לעבד מעט, מעבירים לצנצנת נקייה ומשמרים במקרר. הגשה: מניחים בצלחת את המאפה, מוסיפים כף נדיבה של שמנת חמוצה או יוגורט עיזים סמיך ומזלפים נגיעות מפסטו הפלפלים. מגישים חם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |