
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מבשלים שקדי עגל במים עם מלח וחומץ כ-15 דקות. מצננים ומקלפים את החלק הקשה. 2מבשלים תפוחי אדמה מקולפים במים עם מלח. מרסקים למחית, מוסיפים תיבול ושמנת מתוקה חמה או חלב חם וחמאה. 3מטגנים בשמן זית בצל, גזר ושורש פטרוזיליה עד שהירקות מתרככים. מוסיפים בשר ושקדי עגל ומטגנים כ-15 דקות. מוסיפים קמח, מערבבים ומבשלים כדקה. 4לאותו הסיר מוסיפים עגבניות, רסק, שום ואת שאר התבלינים, מוסיפים יין לבן ומבשלים באש נמוכה כ-10 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. אם מרגישים חמיצות מוסיפים סוכר או דבש לפי הטעם. 5כאשר התערובת אחידה ומקבלת מרקם של רוטב סמיך, מוזגים אותה לתוך תבנית אפייה. יוצקים את מחית תפוחי האדמה מעל תערובת הבשר. מוזגים מעל קצת שמנת מתוקה או שמים חמאה. אופים לפחות חצי שעה ב-170 מעלות. * אפשר להכין גרסה צמחונית, במקרה הזה, במקום בשר, ניתן להכניס אפונה ירוקה או ירק אחר. להכנת מנה כשרה ניתן להחליף את מוצרי החלב במרגרינה. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |