אוכל
אוכל

טארט תפוחים וטופי

לא ייאמן שכל השחיתות הזו התחילה בפתי בר: טארט כמו בדיינר אמריקאי, עם תפוחי עץ, טופי ביתי ופירורי ביסקוויטים שמחזיקים את הכל משני הכיוונים

|מאסטר שף| פורסם23:05
טארט תפוחים וטופי (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
צילום: יעל יצחקי, mako אוכל
Rating:4.8184reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיס:

  • 1 חבילת פתי בר בטעם קרמל
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • מעט סוכר
  • 2 כפות מסקרפונה
  • 2 כפות קמח

לטופי:

  • כוס סוכר
  • 1 קופסת שמנת מתוקה
  • חצי כפית קינמון
  • 20 גרם חמאה
  • 4 תפוחים ירוקים, קלופים ופרוסים

לגלידה:

  • 1 קופסת שמנת מתוקה
  • כוס חלב
  • 100 גרם מסקרפונה
  • 50 גרם פירורי ביסקוויטים בטעם קרמל
  • 3 כפיות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1הבסיס: טוחנים במעבד מזון את הפתי בר עם חמאה, סוכר, מסקרפונה וקמח לעיסת פירורים. מוציאים ומשטחים בתבנית טארט. אופים בחום בינוני 20 דקות.

2הטופי: מחממים את הסוכר במחבת עד שהוא הופך לקרמל. כשכל הסוכר נמס מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שכל גבישי הסוכר נמסים ונוצר טופי חלק.

3במחבת נוספת מחממים רבע מכמות הטופי יחד עם הקינמון, החמאה והתפוחים, עד שהם מתרככים מעט.

4מוציאים את הבסיס מהתנור ומסדרים את התפוחים. מחזירים לתנור ל-10 דקות.

5מוציאים מהתנור ושופכים את יתרת הטופי.

6לגלידה: מערבבים את כל חומרי הגלם ומכניסים למכונת הגלידה לשעה.

7מגישים את הטארט עם הגלידה.

*אפשר לשמור בצד חלק מפירורי הפתי בר, לערבב אותם עם טופי ולסדר למעלה לפני האפייה האחרונה.

המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il