אוכל
אוכל

עוגת חלה מהחלומות

לליאור יש מתכון מעולה לחלה, ומתברר שכשמוסיפים לה מילוי של קונפי ברווז שבושל יותר משעה בשמן זית עם תבלינים היא משתדרגת אפילו עוד. ומה קורה כשמוסיפים לחגיגה הזאת זיגוג של תפוז סיני? במילה אחת, וואו

|מאסטר שף| פורסם22:20
עוגת חלה מהחלומות (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.7346reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לחלה:

  • 1 קילו קמח
  • 44 גרם שמרים יבשים
  • 150 גרם סוכר
  • 100 גרם שמן
  • 2 ורבע כוסות מים
  • ביצה טרופה, למריחה
  • קצח, לפיזור

לקונפי ברווז:

  • 2 שוקי ברווז
  • שמן זית
  • 5 בצלי שאלוט
  • 5 שיני שום
  • 3 עלי מרווה
  • חצי כפית מלח הודי
  • 5 עלי תימין
  • 10 ורדים יבשים
  • ציר בקר מצומצם
  • בצל מטוגן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט סוכר

לגלסאז' תפוז סיני:

  • קליפות מ-10 תפוזים סינים
  • 1 כוכב אניס
  • חצי כוס סוכר
  • רבע כוס מים
  • 3 עלי כפיר ליים
  • 1 כפית תה מאצ'ה
  • 1 צ'ייסר וויסקי איכותי

אופן ההכנה:

1החלה: לשים את כל המרכיבים במיקסר 7-10 דקות, מכסים ומניחים להתפחה של כשעה ורבע.

2קונפי ברווז: צולים את השוקיים בשמן עד השחמה. מוסיפים שמן זית עד כיסוי, בצלי שאלוט, שום, מרווה, מלח הודי, תימין וורדים יבשים ומבשלים על אש נמוכה מאוד שעה ורבע, עד שהברווז מתרכך.

3גלסאז': מבשלים את כל המרכיבים יחד עד שהקליפות מתרככות.

4מפרידים את בשר הברווז מהעצם וקוצצים דק. מוסיפים ציר בקר מצומצם, בצל מטוגן, מלח, פלפל וקצת סוכר ומערבבים.

5מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם כל אחד ומשמנים תבנית קפיץ עגולה.

6ממלאים כל עיגול בצק בתערובת הברווז ומסדרים בתבנית. מתפיחים 10 דקות.

7מחממים תנור ל-150 מעלות.

8מורחים את החלה בביצה טרופה, מפזרים קצח ואופים 30-35 דקות עד הזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומהתבנית, מושחים בגלסאז' תפוז סיני ומסדרים את קליפות התפוז מלמעלה. מגישים חם.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il