אוכל
אוכל

חזה אווז באספרסו

חזה אווז בזיגוג נהדר של אספרסו ודבש, מוגש עם קרם מנגו חריף, תירס מוקפץ עם בצל ירוק ומעל הכל - תוספת קראנצ'ית של שבבי חזה אווז מעושן קצוץ דק דק ואבקת אספרסו, ישר מהקפסולה

|מאסטר שף| פורסם14:41
חזה אווז באספרסו (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:2.914reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • חזה אווז
  • 100 מ"ל אספרסו
  • 50 מ"ל דבש

לקרם המנגו:

  • חצי מנגו
  • חצי פלפל חריף ירוק
  • חצי כפית גראם מסאלה

לתירס:

  • קלח תירס
  • כפית שמן זית
  • גבעול בצל ירוק, קצוץ

להגשה:

  • חזה אווז מעושן, פרוס
  • קפסולה של קפה אספרסו

אופן ההכנה:

1מניחים את חזה האווז במחבת קרה על הצד של העור, מדליקים את האש מתחתיה ומשאירים כך עד שכל השומן נעלם.

2הופכים את החזה ומטגנים דקה, הופכים שוב ומעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-6 דקות (תלוי במידת העשייה הרצויה).

3מערבבים את האספרסו עם הדבש עד להמסה.

4מוציאים את חזה האווז מהתנור ומחזירים לכיריים. מוסיפים למחבת את סירופ הקפה ומביאים לצמצום עד לקבלת שליש מהכמות המקורית. מזגגים את החזה עד שהסירופ נתפס עליו.

5קרם מנגו: טוחנים במעבד מזון מנגו, פלפל חריף וגראם מסאלה.

6התירס: מכניסים את התירס לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות, עד שהוא מוכן. פורסים ממנו את הגרעינים ומקפיצים עם שמן זית ובצל ירוק.

7מניחים על מחבת קרה פרוסות של חזה אווז מעושן, מדליקים את האש וצורבים עד שהן הופכות לקריספיות. מצננים.

8קוצצים את חזה האווז המעושן יחד עם קפה מקפסולה מפורקת.

9הרכבת המנה: מושחים על צלחת קרם מנגו, מסדרים מעליו תירס וחזה אווז ולבסוף מפזרים את אבקת הקפה והחזה המעושן הקצוץ.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il