
המצרכים (4 מנות):לגספצ'ו:
לסלקים האפויים:
לסלקים המקורמלים:
לסלט סלק ספירלה:
לכיסונים:
אופן ההכנה:1מכינים את הגספצ'ו: מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מפזרים על תבנית תנור את המלח הגס ומעליו את הסלקים. אופים כ-45 דקות. מקלפים את הסלקים האפויים וחותכים לקוביות. טוחנים בבלנדר מוט יחד עם שאר המצרכים ומסננים במסננת דקה. שומרים בצד 3מכינים את הסלקים האפויים: מפזרים על תבנית תנור את המלח הגס ומעליו את הסלקים. אופים כ-45 דקות. מקלפים את הסלקים האפויים וחותכים לקוביות. שומרים בצד. 4מכינים את הסלקים המקורמלים: מניחים בסיר בינוני את כל המרכיבים ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה. מעבירים את הסלקים לתנור, ללא הנוזלים ואופים כרבע שעה עד שהם מקורמלים ומזוגגים. שומרים בצד. 5מכינים את פרוסות הסלק ספירלה: פורסים את הסלק לפרוסות דקיקות ואז חורצים בקורצן לעיגולים יפים. מערבבים עם מעט שמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל. 6מכינים את הכיסונים: ממלאים סיר בינוני במים, מביאים לרתיחה ומניחים מעליו קערת מתכת (שלא נוגעת במים) ליצירת באן מרי. 7מערבבים את חצי כוס הקמח עם חצי כוס קמח הפסטה יחד עם המים ושמן הזית ומבשלים בקערת הבן מארי עד שהכל מתחבר לבצק רך. מסירים מהאש ולשים את הבצק מעט בידיים. 8מוסיפים לבצק את הביצה וכוס נוספת של קמח פסטה ולשים כמה דקות לקבלת בצק חלק, נעים ומעט דביק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה. 9מערבבים את הגבינות לתערובת אחידה. 10מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים. ממלאים כל עיגול במעט מתערובת הגבינות וסוגרים לכיסון. מהדקים היטב. 11ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מבשלים את הכיסונים במים הרותחים עד שהבצק מוכן. 12מגישים את המנה: מסדרים עליה יפה את כל סוגי הסלקים, מניחים את הכיסונים ומקשטים עם עלי מיקרו סלק, מעט שמנת חמוצה וחזרת לבנה. מגישים מיד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |