
המצרכים (4 מנות):ליוגורט המתובל:
לפריקי:
לתרד:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את היוגורט המתובל: מערבבים את כל מצרכי היוגורט לבלילה אחידה. 2מכינים את הפריקי: קושרים את גבעולי הטימין בחוט. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הטימין והכרישה. מטגנים עד שהכרישה רכה. מוסיפים את העגבניות וגרידת הלימון ומבשלים כ-10 דקות, עד שהן מתרככות והופכות לתבשיל. 3מוסיפים לסיר את הפריקי, ומטגנים 2-3 דקות. 4מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות עד שהפריקי רך. בודקים במהלך אם הבישול אם חסרים נוזלים ומוסיפים אם כן. 5מכינים את הדג: בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את פרוסות השום לדקה בלבד. 6מוסיפים את התרד העבה, מאדים מעט, שמים מכסה ומכבים את האש. 7ממליחים את הדג במלח גס, מוסיפים לסיר התרד ומדליקים שוב את האש. מטגנים כדקה את הדג ומוסיפים לסיר את הפריקי המבושל. מכסים ומבשלים כ-6 דקות. 8מוסיפים את התרד העדין וגרידת הלימון. מכבים את האש ומכסים ל-3 דקות. 9מגישים: בצלחת עמוקה שמים מהתבשיל עם הדג, מזלפים מעל יוגורט מתובל, סוחטים מעל לימון ומפזרים צנוברים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |