
המצרכים (8 מנות):לכרוב:
לרוטב הטחינה:
להגשה:
אופן ההכנה:1חותכים את הכרובים לרבעים גסים ומסדרים בתבנית תנור. 2מחממים תנור לחום הגבוה ביותר (אפילו 300 מעלות אם התנור שלכם מגיע לחום כזה). 3מבשלים את ציר הבקר יחד עם הציפורן כדי שיספוג את הטעם. 4שופכים חצי מכמות הציר על הכרוב יחד עם חצי מכמות שמן הזית יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב עם הידיים. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור עד שהכרוב מתרכך. מוציאים מהתנור ומורידים את נייר הכסף. מורידים את חום התנור ל-250 מעלות. 5בינתיים, מערבבים בקערה את הטחינה, המייפל, סירופ החרובים, הג'ינג'ר, גרידת הליים, מיץ הליים והשום. מעסים את התערובות לתוך הכרוב יחד עם הכמות הנותרת של ציר הבקר ושמן הזית. מחזירים לתנור ואופים עד שהכרוב משחים בקצוות. 6מניחים על קרש או צלחת גדולה נייר אפייה, מסדרים מעליו את הכרוב האפוי ומפזרים בין רבעי הכרוב רבעים של ליים. מפזרים מעל פיסטוקים, טחינה גולמית, כוסברה קצוצה ומיץ לימון. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |