אוכל
אוכל

סטייק פילה עם פטריות ועדשים שחורות

נתח בשר נאה ברוטב חמאה ויין, מוגש לצד פטריות ממולאות בעדשים

|מאסטר שף| פורסם18:50
סטייק עם תפוחי אדמה (תמונת AVI: mako)
Rating:310reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (2 מנות):

  • שני סטייקים של פילה בקר במשקל 350 גרם
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • חמאה
  • עדשים שחורות, מושרות במים לילה שלם ומבושלות כשעה
  • מלח ופלפל
  • 2 פטריות שמפיניון כהות
  • יין אדום

אופן ההכנה:

1מטגנים מעט שום בחמאה ומקפיצים בו את העדשים כדקה. שומרים בצד.

2מוציאים את הגבעול מהפטריות ומטגנים בחמאה כדקה מכל צד. ממלאים את הפטריות בעדשים המטוגנות.

3צולים את הסטייקים שתובלו במלח ופלפל כ-2-3 דקות מכל צד על מחבת פסים יבשה. אפשר לצלות אותם בצורת שתי וערב למראה נאה.

4דקה לפני סיום הצלייה מוספים חמאה למחבת.

5מוציאים את הסטייקים ויוצקים יין אדום לתוך המחבת. מוסיפים עוד חמאה לעיבוי הרוטב.

6מניחים על צלחת את הסטייקים כשעליהם הפטריות הפוכות ומתחתיהן העדשים. יוצקים על הכל מהרוטב שבמחבת.

* מידת צלייה נכונה של הסטייקים חשובה מאד (לפי מד חום או תחושת רכות הבשר). יש להקפיד שגם צידי הבשר נצלים בהוספת החמאה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל מתכוני התכנית

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il