אוכל
אוכל

לחם פרינה

לחם שמרים מרוקאי שאפשר לאכול עם ממרח או סתם כך, והכי טעים לטבול ברוטב. אפוי על חלוקי נחל

|מאסטר שף| פורסם20:27
לחם פרנה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.5175reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף מלח
  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים
  • 3-4 כוסות מים פושרים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • אבני חלוקי נחל

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את הקמח והמלח. בכוס נפרדת מערבבים את השמרים עם הסוכר ומעט מהמים הפושרים.

2שופכים את תכולת הכוס עם השמרים אל הקמח. מערבבים ומתחילים להוסיף את המים – כל פעם כוס, עד לקבלת בצק רך ואחיד. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש. הבצק צריך להיות רך.

3מכסים ומניחים לתפיחה של שעה (או עד שהבצק מכפיל את נפחו).

4מניחים את האבנים בסיר, יחד עם מים וכף שמן. מביאים לרתיחה, מסננים את המים ושוב חוזרים על אותה הפעולה: מים, שמן, רתיחה וסינון.

5מחממים את התנור לחום של 250 מעלות. מניחים את האבנים על תבנית ומלהיטים אותן בתנור.

6אחרי שהבצק תפח, מוציאים ממנו את האוויר בעזרת כפות הידיים ומשמנים את משטח העבודה.

7צובטים חתיכה של בצק, מרדדים אותה ביד ומניחים על המשטח המשומן. כך עושים עם שאר הבצק. נותנים לבצק המרודד לנוח על המשטח כ- 10-15 דקות.

8כשהתנור חם והאבנים חמות מאוד, מוציאים את התבנית ומניחים על האבנית את הלחמים ומכניסים לתנור. אופים כ20-30 דקות, עד שהלחם מקבל צבע שחום. מוציאים ומשחררים מהאבנים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il