אוכל
אוכל

טופו מצופה אגוזים עם רוטב אסייתי על מצע קרם כרוב

טופו מצופה אגוזים עם רוטב אסייתי על מצע קרם כרוב. גלו מגוון של טעמים מהמזרח הרחוק

|מאסטר שף| פורסם13:14
טופו ואגוזים (תמונת AVI: mako)
Rating:2.97reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לטופו:

  • 400 גרם טופו
  • 400 גרם אגוזים (לוז, מלך, פקאן)
  • ביצה טרופה
  • 20 גרם חמאה

לרוטב:

  • 4 כפות רוטב הויסין
  • 4 כפות רוטב צ'ילי
  • 4 טיפות טבסקו
  • כפית רוטב סויה
  • 2 כפות חלב קוקוס
  • 8 טיפות שמן שומשום

לקרם הכרוב:

  • בערך 20 עלים מהשכבה הראשונה של כרוב ירוק
  • 3 פרוסות בעובי 2 מ"מ של שורש ג'ינג'ר
  • כפית רוטב דגים או ציר דגים
  • 20 גרם חמאה
  • רבע כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1לטופו:טוחנים את האגוזים. מצפים את הטופו בביצה וטובלים באגוזים הטחונים (לא משתמשים בכל הכמות).

2מערבבים את כל חומרי הרוטב.

3שופכים כף מהרוטב על הטופו ומכניסים ל-5 דקות לתנור שחומם ל-180 מעלות.

4מוציאים מהתנור, מחממים במחבת את החמאה ומטגנים את הטופו עד להזהבה.

5שמים במחבת את האגוזים וחצי מהרוטב שנשאר, ומבשלים עד שהאגוזים מתחממים והרוטב מצטמצם.

6מחית הכרוב: מבשלים את הכרוב והג'ינג'ר במים רותחים עד לריכוך. מוציאים ומסננים.

7טוחנים במערבל מזון את עלי הכרוב, הג'ינג'ר וציר (או רוטב) הדגים.

8מעבירים למחבת, מוסיפים את החמאה והשמנת ומערבבים תוך חימום עד לקבלת מחית חלקה.

9הרכבת המנה:מסדרים את מחית הכרוב על הצלחת. עליה מניחים את הטופו ועליו את האגוזים עם הרוטב. אפשר להגיש גם את יתרת הרוטב בצלחת קטנה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il