אוכל
אוכל

קרקר ריפאג' עם כבד קצוץ וריבת בצל

מיכל אנסקי התלהבה רצח מהקרקר המרוקאי של גל, שלמרבה ההפתעה והמקוריות מבוסס בכלל על פתי בר. הכבד הקצוץ וריבת הבצל הם רק בונוס (בונוס טעים למות, אבל בונוס)

|מאסטר שף| פורסם23:05
קרקר ריפאג' עם כבד קצוץ וריבת בצל  (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
צילום: יעל יצחקי, mako אוכל
Rating:4260reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

לקלתית:

  • חצי חבילת פתי בר בטעם קלאסי
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית קימל (גרגירים)

לתערובת הכבדים:

  • 200 גרם כבד עוף
  • 1 בצל גדול
  • שמן לטיגון
  • 1 ביצה קשה
  • כפית סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לריבת הבצל:

  • 2 בצלים סגולים
  • מעט שמן
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כפית חומץ בלסמי מצומצם
  • 3 כפות מים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2הקרקר: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים לרינגים ומהדקים לשכבה של 1 ס"מ. אופים כ-25 דקות.

3הכבדים: קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עד להשחמה. מעבירים את הבצל למעבד מזון.

4באותה מחבת מטגנים את הכבדים עד שהם מוכנים אך לא יבשים. מוסיפים את הכבדים למעבד המזון יחד עם הביצה הקשה, הסילאן ומלח ופלפל לפי הטעם. טוחנים הכל בפולסים עדינים עד שנוצרת תערובת לא אחידה מדי.

5ריבת הבצל: חותכים את הבצלים הסגולים לרצועות ומטגנים בסיר על אש נמוכה עד שיוצאים מהם הנוזלים. מוסיפים את הסוכר ונותנים להם להתקרמל.

6כשהבצלים הופכים לריבה מוסיפים את הבלסמי ומעט מים במידת הצורך. מורידים מהאש.

7הרכבת המנה: מסדרים על הקלתית, בתוך הרינג, שכבה מתערובת הכבדים ומעל שכבה מהריבה.

המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il