אוכל
אוכל

טרטר טונה על טבולה ולבנה עיזים

טבולה עם פתיתים והמון, אבל המון, ירק, וגם עם שומר, עגבניות סחוטות, עלי זעתר טריים ואפילו ועלי גפן כבושים קלות. כל הקסם הזה מוגש עם לבנה עזים מעודנת וטרטר טונה אדומה. מנה חגיגית, קלילה אך מתוחכמת

|מאסטר שף| פורסם10:42
טרטר טונה על טבולה ולבנה עיזים (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:1.411reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • כוס קוסקוס בלאדי או פתיתים עגולים
  • שמן זית
  • צרור של נענע טרי וירוק
  • צרור של כוסברה ירוקה ורעננה
  • צרור של פטרוזיליה טרייה וירוקה
  • 3 בצלים ירוקים שלמים (כולל הלבן)
  • 7 עגבניות שרי תמר חצויות
  • 4-5 לימונים
  • 5-6 עלי גפן ירוקים וטריים
  • רבע פקעת שומר לבן
  • פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
  • כמה עלים של זעתר ירוק וטרי
  • 350 גרם פילה טונה אדומה
  • מלח
  • נגיעה של כמון טחון
  • 3 כפות לבנה עיזים
  • 2 כפות יוגורט עיזים

אופן ההכנה:

1מביאים את הפתיתים לרתיחה עם מים, מלח ושמן זית. מבשלים בערך 10 דקות, עד שהפתיתים רכים אבל לא לגמרי. לשים לב למידת העשייה - מומלץ להפסיק את הבישול במידת רכות בינונית, שכן הפתיתים יספגו נוזלים מהטאבולה.

2חותכים את כל הירק (נענע, כוסברה, פטרוזיליה, בצל) - ומניחים בצד.

3סוחטים את העגבניות ומניחים בצד

4סוחטים את הלימונים ומניחים בצד, ומשאירים קליפה של לימון אחד שלם - הגרידה שלה תשמש לתיבול.

5חותכים את עלי הגפן דק מאד ומשרים אותם בשמן זית, לימון ומלח. מניחים בצד עד סוף ההכנות (ניתן להם כבישה קצרה).

6מערבבים את עשבי התיבול הטריים ביחסים שווים. חותכים את השומר לקוביות קטנות מאוד, מוסיפים לסלט עם קורט של קליפת למון מגורדת.

7לוקחים את עלי הגפן, סוחטים אותם היטב עם הידיים וחותכים לחתיכות קטנות מאד.

8מוסיפים לעשבים הקצוצים את עלי הגפן והפלפל החריף. מערבבים את הכל ביחד ומוסיפים את הפתיתים בכמות שווה לזו של העשבים הקצוצים. מערבבים, טועמים, מתבלים במלח ולימון וגם בנוזלי ההשרייה של עלי הגפן ומתקנים תיבול אם צריך.

9מוסיפים לתבולה מיץ מעגבניות שריסקנו ושמרנו בצד עם קצת שמן זית. מערבבים את הכל ביחד ומפזרים כמה עלים של זעתר טרי.

10חותכים את הטונה האדומה לקוביות בגודל שווה (אורך של 1 ס״מ בערך) ומפזרים מעל קצת מלח ונגיעה של כמון.

11מעדנים את הלבנה עם קצת יוגורט, ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם קרמי ונעים.

12מניחים בצלחת עגולה גדולה 3 עיגולים משכבה דקה של לבנה ומעליה מניחים הר קטן מהטבולה ומעליה כמה מקוביות הטונה האדומה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il