אוכל
אוכל

סיגרים ממולאים בריבת עגבניות על קצפת עם פירורי קרמבל

קינוח מקורי מדהים בהגשה מלכותית

|מאסטר שף| פורסם21:30
מאסטר שף (תמונת AVI: mako)
Rating:4.117reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (3 מנות):

לקראמבל

  • 50 גרם קמח שיפון או רגיל
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 4 עלי סיגרים
  • שמן לטיגון עמוק/ חמאה

לריבה

  • קופסת עגבניות שרי, חצויות מסוג תמר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות דבש (אופציה)

לקצפת

  • 1 גביע שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 גביע גבינת ריקוטה (אפשר גם גבינת מסקרפונה)
  • 3 כפות סוכר
  • גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

להכנת הקראמבל :

1מערבבים את כל מרכיבי הקראמבל במעבד מזון עד לקבלת פירורים בתערובת אחידה.

2מפזרים את התערובת על תבנית עם נייר אפייה ל10 דקות בחום בינוני של 160 מעלות. מוציאים ומקררים.

להכנת הריבה :

1מחממים במחבת את עגבניות השרי והסוכר. מניחים לכל להתקרמל מעט על אש קטנה-בינונית למשך 50 דקות.

2בודקים את הטעם ואם יש צורך המתיקות נוספת מוסיפים 2 כפות דבש ממש לקראת סיום הבישול. מוציאים ומניחים בצד.

להכנת הקצפת :

1מקציפים בקערה את גביע השמנת המתוקה במהירות בינונית. מוסיפים 3 כפות סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת אחידה וחזקה. מניחים לצינון במקרר.

2מקציפים את גבינת הריקוטה עם גביע השמנת החמוצה עד לתערובת אחידה. מכסים ומכניסים למקרר.

הכנת הסיגרים :

1חוצים לאורך את עלי הסיגר.

2מניחים על העלה מעט מתערובת הריבה ומגלגלים בעדינות.

3מטגנים בשמן עמוק (אפשר גם בחמאה).

להגשה:

בצלחת הגשה עמוקה/ גביע/ כוסות שמפנייה , מניחים מעט קראמבל, מעל מוסיפים מעט מתערובת הקצפת והגבינות, מעל מניחים מעט ריבת עגבניות וחוזרים על הפעולה שוב עד שמגיעים לסוף הכוס או הצלחת.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il