אוכל
אוכל

חלות מתוקות לשבת

אין שבת שיהוידע ממאסטר שף לא מכין את החלות המפורסמות שלו, והשגנו בשבילכם את המתכון הקבוע שלו. עכשיו נשאר רק לחשוב על הרוטב שהן הולכות לנגב בארוחת שישי

|מאסטר שף| פורסם11:15
חלות מתוקות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.5378reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-4 חלות:

  • קילו קמח
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כ-2 כוסות מים
  • כף מלח
  • שליש כוס שמן זית
  • ביצה טרופה לציפוי
  • שומשום שחור ולבן לקישוט

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת המיקסר, עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת עיסה רכה ורק מעט דביקה (יתכן ולא יהיה צריך את כל כמות המים). לשים 3-4 דקות. מוסיפים את המלח והשמן ולשים עוד 4-5 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה של כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.

2מחממים תנור ל-180 מעלות.

3כשהבצק תפח, מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים, עבור 4 חלות. כל חלק מחלקים לפי מספר הצמות שנרצה לקלוע לחלה ומרדדים את חלקי הבצק ל"מקלות" ארוכים. קולעים את המקלות לצמות ומניחים את החלות בצד ל-10 דקות, לתפיחה.

4מורחים על החלות התפוחות את הביצה ומפזרים את השומשום לקישוט.

5אופים בתנור כ-25 דקות, עד שהחלות שחומות.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il