אוכל
אוכל

טארט גזר וגלידת פלפל אנגלי

הטארט של גל באמת נראה נהדר, אבל הגלידה - את הגלידה עם הפלפל ועלי הדפנה אנחנו פשוט חייבים לבדוק בעצמנו

|מאסטר שף| פורסם23:05
טארט גזר וגלידת פלפל אנגלי  (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 3 גזרים בצבעים שונים
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר, ועוד מעט למי הבישול

לבצק:

  • 150 גרם חמאה
  • 200 גרם קמח
  • חצי כוס מים קרים
  • כף סוכר
  • קמצוץ מלח

לזיגוג טופי:

  • חצי כוס סוכר
  • רבע כוס שמנת מתוקה

לגלידה:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 עלי דפנה
  • 4 גרגירי פלפל אנגלי שלם

אופן ההכנה:

1מקלפים את הגזרים ופורסים לעובי של חצי ס"מ. מבשלים במים עם מעט סוכר כ-20 דקות, לריכוך.

2בינתיים מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק עד להתגבשות וקבלת בצק דביק. מעבירים למקרר ל-20 דקות.

>> מתכונים לראש השנה

3מסננים את הגזרים. ממיסים במחבת חמאה וסוכר ומזגגים את הגזרים משני הצדדים עד להשחמה קלה. מניחים בצד.

4משמנים בחמאה מחבת קטנה שיכולה להיכנס לתנור, ומסדרים את הגזרים בצורת מניפה. מרדדים את הבצק וקורצים עיגול בקוטר המחבת.

5מסדרים את הבצק על הגזרים ובעזרת מרית דוחפים את הקצוות פנימה.

6אופים בחום בינוני 30 דקות, או עד השחמה.

7מכינים זיגוג טופי: ממיסים סוכר עד לקבלת קרמל, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שנוצר טופי.

8כשהטארט מוכן הופכים אותו על צלחת וזולפים מעט טופי על הגזרים.

9הגלידה: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, סוכר, עלי דפנה ופלפל אנגלי, מסירים מהאש ומצננים. מכניסים למכונת גלידה עד להיווצרות המרקם הרצוי. שומרים במקפיא ומגישים לצד הטארט.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

תגיות:טארטגזר
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il