אוכל
אוכל

לחמה-בעג'ון (פידה)

המנה של משה קרבלניק אומנם יצאה פחות טורקית ויותר ישראלית, לדעת השופטים - אבל הם עדיין עפו עליה, ואנחנו עדיין נעשינו רעבים בטירוף רק מלשמוע את קולות הפיצוח של הבצק

|מאסטר שף| פורסם23:00
לחמה-בעג'ון (פידה) (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת
Rating:4.795reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

למלית (6-7 מאפים גדולים):

  • 1 קילוגרם בשר בקר טחון
  • 2 חצילים
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • צרור נענע
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית בהרט
  • 2-3 כפות צנוברים

לבצק:

  • 1 קילוגרם קמח
  • 10 גרם סוכר
  • 15 גרם מלח
  • 15 גרם שמן זית (לא חובה)
  • 20 גרם שמרים טריים או 8 גרם יבשים
  • 700 גרם מים

לסלט:

  • 2 בצלים
  • צרור קטן של פטרוזיליה
  • צרור קטן של כוסברה
  • כפית סומאק
  • 3 כפות שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • מלח לפי הטעם

להגשה:

  • 3-4 עגבניות
  • מעט שמן זית
  • מעט טחינה (לא חובה)

אופן ההכנה:

למלית:

1קולים את החצילים על להבת גז גלויה, קולפים בעודם חמים ומסננים נוזלים.

2מעבירים את בשר החצילים למכל מעבד מזון יחד עם כל עשבי התיבול והתבלינים. קוצצים את התערובת בפולסים רק עד שנוצרת מחית גסה ולא יותר. מעבירים את התערובת לקערה גדולה.

3מוסיפים את הבשר הטחון והצנוברים לקערה ומערבבים עם הידיים רק עד שנוצרת תערובת אחידה.

4משטחים את התערובת בתבנית תנור על גבי נייר אפייה בצורה אחידה ככל האפשר ואופים 5 דקות, רק עד שפני הבשר משנים את צבעם. מוציאים ומעבירים את תערובת הבשר למסננת. מקררים.

הבצק:

1מחממים אבן שמוט בתנור בחום מקסימלי של 240-300 מעלות, לפחות שעה.

2מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה לאיחוד. אמור להתקבל בצק דליל, דביק ולא ממש אחיד. מכסים בניילון ומניחים לחצי שעה.

3לוקחים קצה אחד של הבצק, מותחים אותו כלפי מעלה ומפילים על הבצק. חוזרים על הפעולה הזו מארבעת הכיוונים. מכסים שוב בניילון ומניחים לעוד חצי שעה.

4לוקחים שוב קצה אחד של הבצק, מותחים אותו כלפי מעלה ומפילים על הבצק. חוזרים על הפעולה הזו מארבעת הכיוונים. בשלב זה הבצק צריך להרגיש תפוח, פחות דביק ויותר חלק. מכסים בניילון ומניחים ל-15-30 דקות נוספות.

5חותכים את הבצק לחתיכות של 250 גרם ומכדררים לעיגולים חלקים.

6מכסים כל עיגול בקמח מכל צדדיו, מכסים במגבת או בניילון ומניחים לכמה דקות.

7מרדדים את עיגולי הבצק לאליפסה באורך 25-30 ס"מ ורוחב 10-12 ס"מ. מעבירים אם הבצק המרודד לנייר אפייה שמתאים לגודל אבן השמוט.

8מפוררים את מלית הבשר אם היא מגובשת ומפזרים בצורה אחידה ונדיבה על הבצק. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל הצדדים.

9מקפלים את השוליים, שנותרו ריקים, מאחד הצדדים הארוכים של האליפסה על פני מלית הבשר. בעצם מכסים חלקית את הבשר. באותה צורה מקפלים את השוליים מהצד השני הארוך של האליפסה. בסוף התהליך אמור להתקבל מאפה דמוי סירה עם בשר באמצע. מניחים לכמה דקות.

10מעבירים את נייר האפייה עם המאפה עליו לאבן השמוט, ואופים כמה דקות להשחמת הבצק.

11מוציאים ומעבירים מיד לרשת, כדי למנוע מאדים להרטיב את תחתית המאפה.

הסלט:

1קולפים את הבצלים, חוצים אותם ופורסים לפרוסות דקות.

2קוצצים את עשבי התיבול.

3מערבבים אל כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

ההגשה:

1מניחים את המאפה החם בכלי ההגשה.

2קוצצים את העגבניות לקוביות ומערבבים עם מעט שמן זית ומלח. מפזרים על המאפה.

3מניחים את הסלט בערימה לצד המאפה (אפשר לזלף טחינה).

4מקשטים בעלי פטרוזיליה ומגישים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il