מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוף ממולא חגיגי עם טנזיה

מתכננים ארוחה חגיגית? העוף הממולא הזה, כולו ללא עצמות, שמוגש עם טנזיה מרוקאית של פירות יבשים, הוא בדיוק המנה העיקרית שאתם צריכים, והתוספת כבר בפנים

|מאסטר שף| פורסם14:24
עוף ממולא עם טנזיה (צילום: מאסטר שף, קשת)
צילום: מאסטר שף, קשת

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לעוף:

  • 1 עוף מפורק מעצמות
  • 250 גר' בשר בקר טחון
  • שלושת רבעי כוס צנוברים קלויים
  • חצי כוס שקדים מולבנים, מאורכים, קלויים (אפשר לקלות במחבת על האש)
  • 2 ביצים
  • חצי גזר חתוך לקוביות קטנות (לקישוט)
  • חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות (לקישוט)
  • מספר עלי פטרוזיליה
  • כפית תבלין קציצות ראס אל חנות
  • כף פלפל שחור טחון
  • כוס קוסקוס מוכן (אפשר קנוי ולהכין לפי מתכון הרשום)

לציפוי העוף:

  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות פלפל שחור גרוס

לטנזיה:

  • 200 גרם שזיפים יבשים מגולענים
  • 200 גרם צימוקים
  • 200 גרם משמשים
  • 3 כוסות סוכר
  • רבע כוס מים
  • כף לימון
  • 200 גרם אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1שוטפים היטב את העוף ומניחים במסננת עד אשר כל הנוזלים יורדים.

2קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן עד להזהבה.

3מוסיפים למחבת את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שכל נוזלי הבשר מתאדים.

4מוסיפים פטרוזליה, ראס אל חנות ופלפל שחור ומערבבים היטב. מורידים מהאש נותנים לבשר להתקרר.

5לאחר שתערובת הבשר קרה מוסיפים את הקוסקוס, הצנוברים, השקדים והביצים ומערבבים היטב.

6ממלאים את העוף בתערובת המילוי.

7עוטפים את העוף בניילון נצמד מכל הצדדים ומכניסים לסיר עם מים רותחים. מבשלים 20 דקות עד שהעוף מחליף צבע ללבן.

8מחממים תנור ל-160 מעלות.

9מוציאים את העוף מהמים ומניחים בתבנית תנור.

10מערבבים את הסילאן, הדבש והפלפל השחור ומורחים על העוף מכל הכיוונים. אופים בתנור במשך חצי שעה-שלושת רבעי שעה, עד להשחמת העוף.

11מכינים את הטנזיה: שוטפים היטב את הפירות היבשים, משרים במים ל-10 דקות ומסננים את הנוזלים.

12מבשלים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר קטן. כאשר הנוזל מבעבע והסוכר נמס, מוסיפים את הפירות היבשים, ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד שהם נעשים דביקים וכל התערובת מקבלת צבע דבש.

13מגישים את העוף עם תערובת הטנזיה מסביבו.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il