
המצרכים (6 מנות):לעוף:
לציפוי העוף:
לטנזיה:
אופן ההכנה:1שוטפים היטב את העוף ומניחים במסננת עד אשר כל הנוזלים יורדים. 2קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן עד להזהבה. 3מוסיפים למחבת את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שכל נוזלי הבשר מתאדים. 4מוסיפים פטרוזליה, ראס אל חנות ופלפל שחור ומערבבים היטב. מורידים מהאש נותנים לבשר להתקרר. 5לאחר שתערובת הבשר קרה מוסיפים את הקוסקוס, הצנוברים, השקדים והביצים ומערבבים היטב. 6ממלאים את העוף בתערובת המילוי. 7עוטפים את העוף בניילון נצמד מכל הצדדים ומכניסים לסיר עם מים רותחים. מבשלים 20 דקות עד שהעוף מחליף צבע ללבן. 8מחממים תנור ל-160 מעלות. 9מוציאים את העוף מהמים ומניחים בתבנית תנור. 10מערבבים את הסילאן, הדבש והפלפל השחור ומורחים על העוף מכל הכיוונים. אופים בתנור במשך חצי שעה-שלושת רבעי שעה, עד להשחמת העוף. 11מכינים את הטנזיה: שוטפים היטב את הפירות היבשים, משרים במים ל-10 דקות ומסננים את הנוזלים. 12מבשלים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר קטן. כאשר הנוזל מבעבע והסוכר נמס, מוסיפים את הפירות היבשים, ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד שהם נעשים דביקים וכל התערובת מקבלת צבע דבש. 13מגישים את העוף עם תערובת הטנזיה מסביבו. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |