אוכל
אוכל

סלמון עם זיגוג אסייתי בתנור

סלמון בשילוב טעמים אסייתי שעושה לו רק טוב: ג'ינג'ר, טריאקי, סויה וגם יוזו - מיץ הדרים יפני שמוסיף המון טעם, ריח וגם סטייל. ככה אנחנו רוצים את הסלמון שלנו מעכשיו, בבקשה

|מאסטר שף| פורסם12:28
סלמון בזיגוג אסייתי של נטלי פינקלישטיין (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:4.322reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 300 גרם פילה סלמון ללא עור ואדרות
  • 1 פטריית שמפיניון גדולה
  • חצי כפית שמן שומשום
  • חתיכה קטנה של שורש ג׳ינג׳ר, קלוף וקצוץ
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף רוטב טריאקי
  • ½ פלפל אדום חריף, קצוץ דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
  • ½ פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
  • כמה טיפות מיץ יוזו (מיץ הדרים יפני, קונים בחנויות אסייתיות)
  • מעט עלי רוקט
  • חופן קטן פרוסות קוקוס קלוי (קונים בחנויות אסייתיות)

אופן ההכנה:

1פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. משטחים אותן באלכסון למניפה ומניחים על נייר אפייה.

2פורסים את פטריית השמפיניון לפרוסות דקות ומסדרים מעל.

3במחבת מחממים את שמן השומשום, מוסיפים אליו את הג'ינג'ר והפלפלים הקצוצים ואת הסויה והטריאקי. מבשלים כחצי דקה עד שהרוטב מבעבע ויוצקים על הדג.

4מכניסים לתנור שחומם לחום של 200 מעלות באופציית גריל לכ-8 דקות, עד שהפטריות רכות והסלמון מבושל.

5מעבירים בזהירות לצלחת ולפני ההגשה מסדרים מעל את עלי הרוקט והקוקוס הקלוי ובוזקים כמה טיפות של יוזו.

אפשר להחליף את היוזו במיץ לימון טרי.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il