אוכל
אוכל

קבב דג עם סלט משוואיה ורוטב יוגורט-שום צלוי

שלוש קומות שיש בהן הכל: רוטב קרמי של שום צלוי, סלט על גבול האל דנטה של ירקות קלויים, והכוכבות - קציצות דג עם הרבה עשבי תיבול וקצת גרידת לימון. מנת האודישן של יותם ארונוביץ

|מאסטר שף| פורסם23:00
קבב דג עם סלט משוואיה ורוטב יוגורט-שום צלוי (צילום: מאסטר שף, שידורי קשת)
צילום: מאסטר שף, שידורי קשת
Rating:533reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקבב:

  • חצי ק"ג דג (אני מעדיף בורי, אפשר גם לוקוס), מפולט, ללא עור ועצמות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים (רק החלק הירוק)
  • 2 כפות צנוברים, קלויים
  • קליפת מגוררת מחצי לימון
  • כפית סומאק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לטיגון

לסלט משוואיה:

  • פלפל אדום
  • 2 בצלים לבנים קטנים
  • חציל
  • פלפל חריף ירוק
  • 5 עגבניות בשלות
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב יוגורט ושום צלוי:

  • ראש שום
  • 2 גביעי יוגורט עיזים
  • כפית מיונז
  • מעט מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1הקבב: קוצצים את הדג בסכין, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב בידיים עד שמופרש חלבון והמסה מתחילה להיקשר. מעבירים למקרר למנוחה של שעה.

2הסלט: צולים את הירקות עד לריכוך (אפשר בגריל, אפשר בתנור ואפשר על אש גלויה). שימו לב שלכל ירק יש את הזמן שלו. מקלפים.

3קוצצים את הירקות בסכין, מוסיפים קצת שמן זית, מלח ופלפל וטועמים. מתקנים תיבול.

4הרוטב: עוטפים את ראש השום בנייר כסף וצולים בתנור או על גריל עד שהוא מתרכך.

5מערבבים היטב את היוגורט, שיני השום הצלויות (ללא הקליפה), המיונז, מיץ הלימון והמלח, עד לקבלת תערובת כמה שיותר חלקה.

6יוצרים קבבים מהתערובת וצורבים במחבת חמה עם מעט שמן עד שהקבבים מוכנים, כלומר רכים למגע אבל לא רכים מדי. נזהרים לא לייבש.

7הרכבת המנה: שמים בצלחת עמוקה כף מהרוטב, עליה כף משוואיה ולבסוף שתי קציצות דג. ניתן לפזר קצת עשבי תיבול קצוצים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il