אוכל
אוכל

הסלט של סבתא (סלט מיונז)

ד"ש ממזרח אירופה: סלט מיונז תוצרת בית עם נשיכה חריפה של חזרת סגלגלה

|מאסטר שף| פורסם12:17
הסלט של סבתא – מיטל רייכל (צילום: מתוך:
צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
Rating:3.88reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 3 תפוחי אדמה אדומים
  • 2 גזרים קלופים
  • 4-3 ביצים
  • 1 קופסת מלפפונים חמוצים
  • 1 תפוח עץ ירוק, קלוף
  • שמנת חמוצה
  • מלח, פלפל

למיונז:

  • 3 חלמונים
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כפית חרדל
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס שמן קנולה

לחזרת:

  • 1 שורש חזרת
  • 1 סלק מבושל
  • 1 כף חומץ
  • מעט סוכר
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1מבשלים תפוחי אדמה וגזרים עד לריכוך (עוצרים את הבישול שלא יהיו רכים מדי), ואת הביצים.

2מבשלים את הסלק עד לריכוך, מצננים ומגרדים. מגרדים שורש חזרת, מערבבים עם הסלק ומתבלים.

3מיונז: בעזרת בלנדר מוט מקציפים חלמונים ומוסיפים שום, חומץ, חרדל, מלח ופלפל. ממשיכים לטחון ומוסיפים בזרם דק את השמן עד שמתקבל מרקם נכון.

4חותכים לקוביות קטנות את תפוחי האדמה, הביצים, הגזרים, המלפפון החמוץ ותפוח העץ. מוסיפים מיונז, שמנת חמוצה, מלח ופלפל.

5מגישים עם החזרת, ואוכלים באותו הביס.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il