אוכל
אוכל

קול רולדה - רול כרוב ממולא

גלילות עלי כרוב במילוי בשר מתקתק. כמה קל להכין - ככה מהר ייטרף

|מאסטר שף| פורסם20:13
רול כרוב ממולא (תמונת AVI: mako)
Rating:4.884reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • ראש כרוב גדול
  • 2 בצלים
  • 300 גרם בשר טחון
  • 2 תפוחי אדמה
  • שמן קנולה לטיגון
  • שמן זית
  • סילאן
  • רוטב סויה
  • חופן קטן של עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה:

1מעמידים סיר גדול עם מים להרתחה ומוסיפים מעט מלח. מוציאים מהכרוב את הגבעול הקשה בעזרת סכין טורנה (סכין קטנה). מכניסים את הכרוב לחליטה במים וכשהעלים מתחילים להיפרד מוציאים ומסדרים יפה על מגבת יבשה. ממשיכים בתהליך עד לקבלת 12 עלים גדולים שלמים ויבשים.

2מכינים את המילוי: קוצצים את הכרוב שנשאר לחתיכות קטנות בגודל של חצי ס"מ. קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות של חצי ס"מ. מחממים מחבת עם שמן קנולה, מוסיפים את הכרוב ומטגנים על אש גבוהה לקבלת שיזוף יפה על גבול הקירמול, על מנת שהכרוב יוציא את הטעמים המתוקים שלו.

3מחממים מחבת נוספת ומטגנים בשמן זית את הבצלים הקצוצים עד להזהבה וריכוך. מוסיפים את הבצל למחבת הכרוב, וכן את קוביות תפוח האדמה, 3 כפות סילאן ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות תפוחי האדמה.

4בינתיים במחבת שבה טיגנו את הבצל, מטגנים את הבשר הטחון בשמן קנולה (מקפידים שיהיה טיגון ולא בישול), מפזרים את הבשר היטב על המחבת שיהיו לו מגע ישיר עם המחבת ושלא יהיו גושים.

5מוסיפים את הבשר המטוגן למחבת הכרוב, מוסיפים רוטב סויה לפי הטעם (זה בשימוש כתחליף למלח לא משתמשים במלח במנה זו). אפשר לתבל גם בפלפל שחור טחון לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים עוד כמה דקות יחד. כשהתבשיל מוכן, מסננים את התערובת ושומרים את מיצי הבישול בכלי (שישמש אותנו לרוטב בהמשך).

6מסירים מהעלים את החלק הקשה מהמרכז בעזרת סכין, מסדרים על נייר אפייה שלושה עלים בצורת תלתן אך שהעלים יחפפו אחד על השני. מסדרים מן התערובת על שני העלים התחתונים בחלק התחתון של העלים ומתחילים לגלגל בעזרת נייר האפייה את עלי הכרוב. אוספים את הקצוות על מנת לסגור את הרול ובעזרת העלה העליון מגלגלים על הכיסוי ליצירת מראה חלק ושלם. חוזרים על הפעולה לקבלת 4 רולים. מניחים את הרולים בתבנית על גבי נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 לכשלושים דקות.

7מוסיפים סילאן לנוזלים ששמרנו מקודם, ומערבבים. מברישים בעזרת מברשת את הרולים ברוטב כל כמה דקות בזמן שהם בתנור, על מנת שיקבלו זיגוג יפה ושזוף עד לסוף הצלייה בתנור.

8מגישים בצלחת את הרול ומעטרים בעלי כוסברה קצוצים (אם אוהבים).

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל מתכוני התכנית

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il