אוכל
אוכל

פילה בקר עם ארטישוק ירושלמי

נתח בשר 300 גרם עם פירה תפוח אדמה וארטישוק ירושלמי לצד פלחי תפוחי אדמה מטוגנים

|מאסטר שף| פורסם16:58
פילה בקר עם ארטישוק ירושלמי (תמונת AVI: mako)
Rating:4.851reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 נתחי פילה בקר, 300 גרם כל אחד
  • חצי קילו ארטישוק ירושלמי
  • 8 תפוחי אדמה
  • תימין
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 4 עגבניות קטנות בשלות

אופן ההכנה:

1מקלפים את הארטישוק הירושלמי ותפוחי האדמה. מבשלים במים רותחים עם מלח, עד שהם מתרככים.

2במקביל, מתבלים ומערבבים את הבשר עם שמן זית מעט תימין, מלח ופלפל.

3את העגבניות חותכים לרבעים. מוציאים את תוך העגבנייה ומסלקים את הקליפה. מניחים את העגבניות במחבת עם מלח ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית.

4סוגרים את הבשר במחבת עם שמן זית שחם כמעט עד נקודת עישון (הוא מתחיל להעלות מעט עשן). כל צד צורבים בערך דקה. מניחים בצד.

5מעבירים את נתחי הבשר לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות, ל-5 עד 17 דקות, תלוי ברמת העשייה הרצויה.

6את הארטישוקים הרכים מעבירים לבלנדר, יחד עם 2 תפוחי אדמה. מוסיפים שמן זית, מלח לפי הטעם וטוחנים.

7את 6 תפוחי האדמה שנשארו חוצים לחצי, ומטגנים עם שמן זית, מלח ותימין עד שהם מזהיבים והופכים פריכים.

מגישים הכל ביחד בצלחת.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il