אוכל
אוכל

אגז בנדיקט

כנגד כל מה שאמרו עמיתיה, מיכל נהנתה מהאגז בנדיקט של קוסטה הנאה עילאית, עד כדי כך שבחרה לממש את זכותה החד פעמית לסינר זהב. אז מי מהשופטים צדק? אם לא נכין לא נדע

|מאסטר שף| פורסם22:40
אגז בנדיקט (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת
Rating:3.816reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (1 מנות):

  • 2 ביצים
  • פרוסה עבה של חלה מאתמול
  • חזה אווז מעושן

לרוטב ההדרים:

  • כרישה, קצוצה
  • מעט שמן לטיגון
  • תפוז
  • עלה דפנה

לקרם הולנדייז:

  • 3 חלמונים
  • 100 גרם חמאה
  • רוטב הדרים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 20 גרם פרמזן מגוררת
  • 20 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת

לתרד:

  • מעט שמן
  • עלי תרד
  • שן שום, קצוצה

אופן ההכנה:

1רוטב הדרים: מטגנים קלות את הכרישה. סוחטים את התפוז לתוך המחבת, מוסיפים את עלה הדפנה ומביאים לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות, ומסננים לתוך כלי.

2קרם הולנדייז: מחממים את החלמונים בבן מארי תוך ערבוב.

3כשהם מתחילים להסמיך מוסיפים חצי מכמות החמאה וממשיכים לערבב.

4מוסיפים לאט לאט את רוטב ההדרים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

5מוסיפים את יתרת החמאה ואת שאר רוטב ההדרים וממשיכים לערבב.

6מוסיפים פרמזן וגבינת עזים קשה ומערבבים היטב ליצירת רוטב חלק ללא גרגירים.

7מקפיצים את התרד במחבת עם שן שום ומעט שמן קנולה.

8פורסים את חזה האווז לפרוסות דקות ומטגנים במחבת.

9הביצים: מרתיחים סיר עם מים. שוברים את הביצים בזהירות לתוך ניילון נצמד וקושרים. מכניסים למים הרותחים ומבשלים כ-8 דקות.

10להגשה: שופכים מההולנדייז על החלה ומסדרים את חזה האווז, התרד והביצה העלומה. מזלפים עוד רוטב הולנדייז, ומגישים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

תגיות:ביצים
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il