
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:אופן הכנת תפוחי האדמה 1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2שוטפים 2 תפוחי אדמה לבנים ומכניסים לתנור עם קליפתם לאפיה של כ-40 דק'. לאחר האפייה מרוקנים את תוכן תפו"א כך שיישארו ארבעה חצאים מרוקנים בצורת סירות. 3מברישים במעט שמן זית ומחזירים לתנור ל7 דק נוספות. 4מבשלים 2 תפו"א לבנים בקליפתם במים רותחים ומומלחים עד ריכוך ( כ 40 דק'). 5בסיום הבישול קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות בקוטר של חצי ס"מ. 6מבשלים את תפו"א הסגולים בקליפתם במים רותחים ומומלחים עד ריכוך ( כ 40 דק'). הכנת המילויים מילוי עגבניות: קוצצים את בצלי השאלוט ומאדים קלות עם שתי כפות שמן זית. קוצצים את העגבניות ומוסיפים לבצלי השאלוט. מבשלים כשתי דק ומוסיפים מעט מלח ומעט סוכר לשבירת החמיצות. מילוי פטריות: ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את שיני השום והפטריות לטיגון של כ5 דק. מילוי טונה: קוצצים את הטונה הטריה לקוביות בקוטר חצי ס"מ. מוסיפים את שמן השומשום ומעט מלח. הכנת הרטבים רוטב סגול: קולפים את תפו"א הסגולים במעבד ידני, טוחנים אותם ומוסיפים חצי גביע שמנת חמוצה. מוסיפים מעט מלח וממשיכים לטחון עד לקבלת מרקם חלק. רוטב ירוק : טוחנים למרקם חלק את קוביות תפוחי האדמה, חצי מיכל שמנת חמוצה ועלי הבזיליקום. ממליחים ומפלפלים. הרכבת המנה 1את קוביות תפו"א שבושלו מחלקים לשלש קעריות. לכל אחת מוסיפים מרכיב מילוי בנפרד, מערבבים בעדינות ומתקנים טעמים. 2ממלאים את חצאי תפו"א האפויים – כל חצי במילויי נפרד. 3מניחים על צלחת ארוכה ומתענגים. סימון תזונתי עבורמנה/יחידה (2 מנות):
![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |