אוכל
אוכל

טארט שוקולד וטחינת קצח של בר פינס

בר פינס הכינה בפרק האחרון של "מאסטר שף" טארט כל כך מושלם, שהיינו חייבים להשיג את המתכון. מה הטוויסט אתם שואלים? טחינת קצח מיוחדת ושכבת ממרח פיסטוק עשירה שהתחברו לבסוף לאחת העוגות הכי שוות שראינו

|מאסטר שף| פורסם08:40
טארט שוקולד עם טחינת קצח (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:4.4160reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ):

  • 300 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • קורט סוכר
  • 1 מקל וניל

לשכבת הפיסטוק:

  • כוס וחצי פיסטוקים, מקולפים
  • כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן

למלית השוקולד:

  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 3 כפות טחינת קצח
  • 3 ביצים
  • 1 מקל וניל
  • כף קמח, ועוד לפי הצורך
  • כף אבקת שקדים
  • קורט מלח
  • חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מעבדים את כל המצרכים במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק. מאחדים הכל לגוש בצק בעזרת הידיים ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2מכינים את שכבת הפיסטוק: מעבדים במעבד מזון את הפיסטוקים, המלח, הסוכר והשמן עד לקבלת מחית אחידה.

3מכינים את מילוי השוקולד: ממיסים במיקרו את השוקולד. מוסיפים לו את כל שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ ומרפדים בעזרתו את התחתית והצדדים של תבנית הטארט. מהדקים היטב, יוצרים כמה חורים בתחתית בעזרת מזלג ואופים בתנור כ-12 דקות.

6מורחים על הבצק החצי אפוי את שכבת הפיסטוק ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.

7שופכים על הטארט את מלית השוקולד ומחזירים לתנור לעוד כ-25 דקות, עד שהמלית יציבה והבצק שחום.

המתכונים מפורסמים כפי שהובאו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il