אוכל
אוכל

סלט אסייתי עם קרפיון בטמפורה

אדי בבייב ממאסטר שף הכין סלט אסייתי עם פפאיה, מלפפון ופומלה ומעליו נתחי קרפיון פריכים מטוגנים בטמפורה. רוצים להכין גם? הנה המתכון

|מאסטר שף| פורסם11:29
סלט אסייתי עם קרפיון בטמפורה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:3.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (3 מנות):

לסלט:

  • 1 בצל
  • 2 בצל ירוק
  • 1 מלפפון
  • 1 פפאיה ירוקה
  • חצי פומלה
  • 2 כפות סויה
  • כפית רוטב דגים
  • חצי כפית צ'ילי חריף
  • חופן כוסברה קצוצה
  • מיץ מליים אחד
  • כף מים
  • בוטנים מלוחים קצוצים לקישוט

לדג:

  • 300 גרם קרפיון
  • כוס קמח טמפורה
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1חותכים את הבצל, הבצל הירוק, המלפפון והפפאיה לרצועות דקות מאוד ושמים בקערה.

2מפרקים את הפומלה ל"בקבוקים" ושמים בקערה.

3מערבבים את הרוטב: מערבבים רוטב דגים, מיץ ליים, סוכר, מים, צ'ילי חריף וכוסברה ומוסיפים לסלט. מערבבים היטב.

4מפלטים את הקרפיון ובודקים היטב שלא נשארו עצמות. חותכים לרצועות דקות.

5טובלים את רצועות הדג בקמח הטמפורה ומניחים בצד.

6מחממים את השמן עד לרתיחה. מטגנים את רצועות הדג עד שהן זהובות ומוציאים לנייר סופג.

7מניחים מהסלט במרכז צלחת. מפזרים מעל בוטנים קצוצים, מניחים את רצועות הדג ומזלפים מעט רוטב טריאקי.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il