
המצרכים (13 מנות):לפיתות:
לקציצות:
לרוטב העגבניות:
אופן ההכנה:לכל המתכונים של פרק האודישנים השני 1מכינים את הפיתות: שופכים לתוך קערה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים, וממשיכים לערבב הכל ביחד. 2מוסיפים כוס אחת של מים וממשיכים ללוש. מוסיפים חלק מהמים הנותרים לפי הצורך עד קבלת בצק אחיד ורך. 3מורחים את הבצק בשמן, מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח במשך 15-20 דקות. לשים את הבצק פעם נוספת במשך דקה ונותנים לו שוב לתפוח חצי שעה. 4מחלקים את הבצק ל-13-15 עיגולים, מכסים במגבת ונותנים לכדורי הבצק לנוח ולתפוח 10 דקות. 5משטחים את הכדורים בידיים למצב של פיתה ומכסים במגבת לתפיחה של 5-10 דקות. 6אופים בסיר גריל של פיתות על צד אחד עד לקבלת צבע זהוב והופכים לצד השני. 7מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הכוסברה, תפוח האדמה והבצלים במעבד מזון או במכונת בשר ומוסיפים לתערובת את הבשרים ואת התבלינים, המים והביצה. לשים הכל ביחד ומכניסים למקרר לחצי שעה. 8מכינים את רוטב העגבניות: מגרדים את העגבניות בפומפיה (אפשר גם לטחון במכונת בשר). 9מעבירים את העגבניות המגורדות לסיר רחב ונמוך, מוסיפים את המים, השמן, הכורכום, הפפריקה והמלח. מחממים על אש בינונית עד רתיחה. 10כשהרוטב רותח, יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בגודל כדור פינג פונג (אפשר גם גודל אחר שרוצים) ומניחים בזהירות ברוטב המבעבע. מבשלים עד שהרוטב מסמיך והקציצות מוכנות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. 11יוצרים בפיתות המוכנות כיס וממלאים בקציצות וברוטב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |