אוכל
אוכל

בורקס כרישה פיסטוק ובשמל

היידה השחיתות! מילוי נפלא בטעמו של כרישה ובשמל, עם בצק מתפצח להפליא שקורא לביס הבא, ומהר

|מאסטר שף| פורסם22:55
בורקס כרישה פיסטוק ובשמל - חופית סרמילי (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:4.6182reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • חצי כף מלח
  • כף וחצי חומץ

למלית:

  • 3 גבעולי כרישה חצויים וקצוצים
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 15 גרם חמאה
  • מלח, פלפל
  • שמן זית
  • 100 גרם פיסטוק קלוי טחון

לבשמל:

  • 15 גרם חמאה
  • 15 גרם קמח
  • 200 מ"ל חלב
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל

לרוטב:

  • 1 עלה בצל ירוק
  • רבע פלפל חריף
  • 20 עגבניות שרי צהובות

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל המרכיבים לבצק במיקסר במשך 7 דקות. מוציאים מהמיקסר, קורצים 7 עיגולים ומניחים בשמן זרעי ענבים למשך 20 דקות.

2מחממים במחבת שמן זית ומטגנים מעט את השום הפרוס. מוסיפים את הכרישה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות. כשמזהיב מתבלים במלח ופלפל. מקררים, מסננים את המילוי מנוזלים מיותרים ומעבירים לקירור. לפני המילוי מערבבים עם הפיסטוק.

3מכינים בשמל: מערבבים על אש נמוכה את החמאה והקמח. מוסיפים את החלב וטורפים תוך כדי בישול 5 דקות, עד להסמכה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומכבים את הלהבה.

4מערבבים את הבשמל עם תערובת הכרישה.

5מרדדים את הבצק עם שמן לעלה דק מאוד. ממלאים בקצה העלה שורה של מילוי ומגלגלים לגליל ארוך. מגללים את שני הצדדים פנימה, למעין פרסה שבלולית.

6אופים בתנור על 200 מעלות טורבו למשך 25 דקות. לאחר האפייה טובלים חופן זעתר בשמן זית ומלח ומורחים מעל.

7קוצצים דק את הבצל הירוק, חוצים את העגבניות וסוחטים לתוך מכתש ועלי. כותשים יחד עם הפלפל החריף, מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ומגישים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il