אוכל
אוכל

פתיתים בדבש עם טחינה מתוקה וריבת חצילים

פתיתים מבושלים בדבש, מוגשים לצד חצילונים מתוקים וטחינה עם דבש

|מאסטר שף| פורסם19:47
פתיתים מתוקים עם ריבת חצילים, טחינה ודבש (תמונת AVI: mako)
Rating:4.226reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (1 מנות):

  • 4 חצילונים
  • שליש כוס פתיתים
  • כף גדושה של דבש
  • פיסטוקים קלויים וקצוצים

לסירופ סוכר:

  • כוס מים
  • כוס סוכר
  • רבע לימון
  • 4 תרמילי הל
  • 5 יח' ציפורן
  • אגוז מוסקט
  • זרעי שומר

לטחינה המתוקה:

  • טחינה גולמית
  • מים
  • דבש

אופן ההכנה:

1לריבת החצילים: חותכים את החצילונים לרבעים ומבשלים אותם כ-10 דקות במים רותחים.

2מכינים סירופ: מבשלים מים וסוכר, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד שהמים מצטמצמים מעט.

3מסננים את החצילונים מהמים ומבשלים אותם בסירופ, עד שהם הופכים שקופים.

4מכינים טחינה מתוקה: מדללים את הטחינה במים, מוסיפים דבש ובוחשים עד שמגיעים למרקם צלול.

5מכינים פתיתים בדבש: מבשלים דבש ומים (מתחילים ביחס של 1 ל-1). מוסיפים פתיתים ובוחשים. מוסיפים מים לפי הצורך תוך בחישה (כמו בהכנת ריזוטו), מבשלים ומוסיפים שוב לפי הצורך, כך עד שהם מוכנים.

6הגשה: מגישים את החצילונים על הפתיתים, מסביב טחינה ומעליה פיסטוקים קצוצים וקלויים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il