אוכל
אוכל

קוגל מרוקאי

מנה אשכנזית קלאסית שקיבלה פרשנות מרוקאית לפשטידה עם בשר טחון, אטריות ועשבי תיבול ואפילו סילאן, קינמון וצימוקים. יהיה מעניין בפה

|mako אוכל| פורסם12:24
קוגל מרוקאי של ריקי סויסה (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.8340reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

המרכיבים:

  • 1 בצל

  • 2 שיני שום
  • 1/2 קילו בשר טחון
  • פטרוזיליה
  • כוסברה
  • בהרט
  • פלפל שחור
  • מלח
  • כמון
  • חופן פקאנים
  • כוס אגוזי מלך טחונים
  • רבע כוס חמוציות, מושרות כמה דקות במים חמים
  • חופן צנוברים
  • חבילת אטריות ביצים
  • סילאן
  • כף סוכר
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • קינמון
  • צימוקים
  • 4 ביצים

אופן ההכנה:

1בסיר לפסטה מרתיחים מים עם מלח.

2בינתיים, מטגנים בצל ושום, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והתבלינים. קולים את הפקאנים, האגוזים והצנוברים ומוסיפים לתערובת יחד עם החמוציות.

3בקערה עמוקה שמים את תערובת הבשר הטחון. כשהמים רותחים מכניסים את האטריות לסיר ומבשלים כ-10 דקות. מסננים ומעבירים את האטריות לקערה עם הבשר. מוסיפים סילאן, מעט סוכר, מיץ תפוזים, קינמון, צימוקים וביצים ומערבבים.

4מעבירים לתבנית פיירקס עמוקה ואופים כ-40 דקות. ניתן להגיש לצד סלט חסה רענן ומלא בפירות העונה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

כפתור מגה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il