אוכל
אוכל

עוגת תפוחים עם קצפת ערמונים ואגוזים

מנה של עוגת תפוחים עם קרם ערמונים, קצפת ופקאנים מסוכרים

|מאסטר שף| פורסם13:15
עוגת תפוחים עם קצפת של עידו קרוננברג (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.199reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 3 תפוחי גרני סמית, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות

  • 50 גרם חמאה
  • חצי לימון
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • 200 גרם (3/4 כוס ועוד 2 כפות) קמח תופח
  • 2 ביצים בגודל L
  • גביע שמנת חמוצה
  • 7 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • 30 גרם (3 כפות) סוכר

לקצפת ולהגשה:

  • חצי ליטר שמנת מתוקה

  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות קרם ערמונים
  • חצי כוס חלב
  • פקאנים מסוכרים, קצוצים

אופן ההכנה:

1מורחים בנדיבות חמאה במחבת קטנה (בקוטר כ-15 ס"מ), שיכולה להיכנס לתנור. מפזרים את התפוחים וסוחטים מעליהם חצי לימון.

2בקערה נפרדת מערבבים סוכר וקינמון ומפזרים מעל התפוחים. מעליהם מוסיפים את קוביות החמאה שנשארו משימון המחבת.

3מעבדים במיקסר את הקמח, הביצים, השמנת החמוצה, אבקת האפייה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים על התפוחים במחבת עד לכיסוי.

4מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.

5מקציפים את השמנת והסוכר, עד שהקצפת יציבה.

6מערבבים בקערה נפרדת את קרם הערמונים והחלב לתערובת אחידה, ומוסיפים אותה לקצפת.

7מעבירים לשק זילוף ומזלפים למחבת עם התפוחים האפויים. מפזרים מעל פקאנים מסוכרים קצוצים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il