
המצרכים :לתבשיל:
לפרנה:
אופן ההכנה:1מרתיחים בסיר את החומוס המושרה עם הסודה לשתייה. כשהחומוס נפרד מהקליפה מסננים מהמים ומקלפים את הגרגירים אחד אחד. מניחים בצד. 2קולים את שני סוגי הפלפלים, קולפים וחותכים לרצועות. 3קוצצים את הכוסברה ומניחים רבע מן הכמות בצד לקישוט. 4מערבבים במחבת את הפלפלים והשום על אש נמוכה. 5בסיר אחר מבשלים את החומוס עם הכוסברה. מוסיפים את התבלינים, המלח, העגבניות ורסק העגבניות. 6כשהחומוס רך מוסיפים לסיר את הפלפלים וממשיכים בבישול על אש נמוכה. מדי פעם טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. 7מבשלים את המוח כ-10 עם 4 כפות חומץ. 8מוציאים את המוח, שוטפים, פורסים לחתיכות ומניחים בתבנית ואופים ב-180 מעלות כרבע שעה. 9לקראת סוף הבישול של החומוס מוסיפים בעדינות את המוח לתבשיל. 10מעבירים לכלי הגשה, מפזרים את הכוסברה לקישוט ומגישים. 11לחם פרנה: מערבבים את השמרים עם כוס מים והסוכר, עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומחכים לתסיסה. 12מוסיפים קמח, 3 כוסות מים פושרים וכף מלח ולשים. מוסיפים שמן, לשים ומתפיחים 20 דקות. 13לשים שוב את הבצק, ומתפיחים שוב כ-20 דקות. 14פורשים מפה ומפזרים עליה קמח. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ומכסים. 15פותחים כל כדור לבצק שטוח כמו פיתה, ומניחים ל-20 דקות. 16מכניסים לסיר גדול ואופים כל פיתה משני הצדדים. יש לעמוד ליד הסיר ולהשגיח. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |